Curs valutar
 • EUR
  20.0308
  -0.4109%
 • USD
  17.7146
  -0.127%
 • RUB
  0.2408
  0.1661%
 • RON
  4.0470
  -0.4225%
 • UAH
  0.6489
  -0.3236%

Google, vizat într-o anchetă a Comisiei Europene! De ce este acuzat?

23 Iun. 2021, 16:25
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
23 Iun. 2021, 16:25 // Sci-tech //  Realitatea.md

Google este vizat de către autoritățile europene, fiind presupus că ar fi încălcat dreptul concurenței prin politicile sale de tehnologie publicitară. Autoritățile de reglementare, care au petrecut ultimii doi ani consultându-se în mod informal cu privire la sondaj, vor evalua acum, dacă Google își favorizează propriile servicii prin restricționarea accesului rivalilor, la datele utilizatorilor în scopuri publicitare.

Ca parte a anchetei de amploare, Comisia va analiza publicitatea grafică și video Google pe YouTube, platforma Google de gestionare a anunțurilor și piața de inventar Ad Manager și AdX, împreună cu restricțiile de date ale utilizatorilor pe care le pune terților, inclusiv rivalii publicitari online, editori și agenți de publicitate generali. Autoritățile de reglementare vor examina, de asemenea, decizia Google de a pune capăt urmăririi individuale a utilizatorilor pe Chrome și Android ca parte a modificărilor sale de confidențialitate.

„Serviciile de publicitate online sunt în centrul modului în care Google și editorii își monetizează serviciile online. Suntem îngrijorați de faptul că Google a făcut mai dificilă competiția serviciilor rivale de publicitate online în așa-numita stivă de tehnologie publicitară”, a declarat Margrethe Vestager, șeful antitrust al UE.

Google este parte într-o anchetă a Comisiei Europene

După cum a observat Comisia, nu există un termen legal pentru încheierea unui caz antitrust. Asta înseamnă, în cele din urmă, că o investigație care are loc la modul informal de doi ani ar putea dura la fel de mult pentru a ajunge la punctul final. Dacă se constată că Google a încălcat regulile antitrust, acesta va fi sancționat cu amenzi și i se va cere să remedieze problemele constatate.

Totuși, nu pentru prima dată când acest lucru se întâmplă. UE a amendat deja Google pentru practici publicitare abuzive în trei cazuri, între 2015 și 2018. Sandbox-ul de confidențialitate al gigantului web este, de asemenea, în anchetă în Marea Britanie.

Google a spus că va coopera cu CE pentru a ilustra avantajele produselor sale publicitare pentru companii și public.

„Mii de companii europene folosesc produsele noastre publicitare pentru a ajunge la clienți noi și pentru a-și finanța site-urile web în fiecare zi. Le aleg pentru că sunt competitive și eficiente. Vom continua să colaborăm constructiv cu Comisia Europeană pentru a răspunde la întrebările lor și pentru a demonstra beneficiile produselor noastre pentru întreprinderile și consumatorii europeni”, a declarat un purtător de cuvânt Google într-un comunicat.

Realitatea Live

06 Dec. 2021, 16:46
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Guștiuc
06 Dec. 2021, 16:46 // În Lume //  Mădălina Guștiuc

În Germania, lansarea conductei Nord Stream 2 este suspendată până la finalizarea certificării sale. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul Ministerului Economiei din Germania, Nina-Marie Guyttler.

Certificarea nu a fost încă finalizată. Până când acest lucru nu se va întâmpla, Nord Stream 2 nu poate fi pus în funcțiune, a spus Guttler.

În același timp, președintele guvernului german, Steffen Seibert, a subliniat că nu dorește să speculeze cu privire la conductă, deoarece poziția Berlinului era cunoscută de toată lumea.

După cum a raportat Unian.net mai devreme, gazoductul rusesc Nord Stream 2 ar putea funcționa fără certificare, doar că, în acest caz, va trebui să se plătească o amendă de aproximativ un milion de euro.

Nord Stream 2

Potrivit previziunilor FMI, lansarea gazoductului Nord Stream-2 ar putea duce la o reducere a veniturilor Ucrainei din tranzitul gazelor cu 40%, la 1,2 miliarde de dolari, timp de un an până în 2024, în timp ce actualul contract cu Gazprom pentru tranzit este în vigoare.

Ucraina vrea să prelungească contractul cu Gazprom privind tranzitul gazelor naturale pentru 15 ani.

Președintele Consiliului de Administrație al Naftogaz al Ucrainei, Iurii Vitrenko, consideră că Rusia reduce în mod deliberat volumul tranzitului de gaze prin Ucraina pentru a șantaja Europa și a o forța să certifice Nord Stream 2 cât mai curând posibil.

Proiectul Nord Stream 2 prevede construirea și exploatarea a două linii de conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an de pe coasta rusă prin Marea Baltică până în Germania. Gazoductul ocolește Ucraina.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală