Curs valutar
 • EUR
  19.0855
  -0.6811%
 • USD
  18.2165
  -0.0895%
 • RUB
  0.1836
  -0.5991%
 • RON
  3.8365
  -0.6751%
 • UAH
  0.4972
  0.7039%

Google, vizat într-o anchetă a Comisiei Europene! De ce este acuzat?

23 Iun. 2021, 16:25
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
23 Iun. 2021, 16:25 // Sci-tech //  Realitatea.md

Google este vizat de către autoritățile europene, fiind presupus că ar fi încălcat dreptul concurenței prin politicile sale de tehnologie publicitară. Autoritățile de reglementare, care au petrecut ultimii doi ani consultându-se în mod informal cu privire la sondaj, vor evalua acum, dacă Google își favorizează propriile servicii prin restricționarea accesului rivalilor, la datele utilizatorilor în scopuri publicitare.

Ca parte a anchetei de amploare, Comisia va analiza publicitatea grafică și video Google pe YouTube, platforma Google de gestionare a anunțurilor și piața de inventar Ad Manager și AdX, împreună cu restricțiile de date ale utilizatorilor pe care le pune terților, inclusiv rivalii publicitari online, editori și agenți de publicitate generali. Autoritățile de reglementare vor examina, de asemenea, decizia Google de a pune capăt urmăririi individuale a utilizatorilor pe Chrome și Android ca parte a modificărilor sale de confidențialitate.

„Serviciile de publicitate online sunt în centrul modului în care Google și editorii își monetizează serviciile online. Suntem îngrijorați de faptul că Google a făcut mai dificilă competiția serviciilor rivale de publicitate online în așa-numita stivă de tehnologie publicitară”, a declarat Margrethe Vestager, șeful antitrust al UE.

Google este parte într-o anchetă a Comisiei Europene

După cum a observat Comisia, nu există un termen legal pentru încheierea unui caz antitrust. Asta înseamnă, în cele din urmă, că o investigație care are loc la modul informal de doi ani ar putea dura la fel de mult pentru a ajunge la punctul final. Dacă se constată că Google a încălcat regulile antitrust, acesta va fi sancționat cu amenzi și i se va cere să remedieze problemele constatate.

Totuși, nu pentru prima dată când acest lucru se întâmplă. UE a amendat deja Google pentru practici publicitare abuzive în trei cazuri, între 2015 și 2018. Sandbox-ul de confidențialitate al gigantului web este, de asemenea, în anchetă în Marea Britanie.

Google a spus că va coopera cu CE pentru a ilustra avantajele produselor sale publicitare pentru companii și public.

„Mii de companii europene folosesc produsele noastre publicitare pentru a ajunge la clienți noi și pentru a-și finanța site-urile web în fiecare zi. Le aleg pentru că sunt competitive și eficiente. Vom continua să colaborăm constructiv cu Comisia Europeană pentru a răspunde la întrebările lor și pentru a demonstra beneficiile produselor noastre pentru întreprinderile și consumatorii europeni”, a declarat un purtător de cuvânt Google într-un comunicat.

Realitatea Live

03 Oct. 2023, 22:28
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
03 Oct. 2023, 22:28 // În Lume //  Ursu Ana

Parisul şi-a dat acordul pentru livrarea de echipament militar Armeniei, care doreşte să se protejeze de statul vecin Azerbaidjan a declarat șefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, aflată în vizită la Erevan, relatează AFP.

Ea nu a dat detalii privind echipamentul militar, dar a dat asigurări că Parisul va acţiona în acest domeniu cu spirit de responsabilitate de ambele părţi şi fără niciun spirit de escaladare.

„Franţa şi-a dat acordul pentru încheierea de viitoare contracte cu Armenia care vor permite livrarea de echipament militar Armeniei astfel încât să îşi poată asigura apărarea”, a declarat Catherine Colonna.

Şefa diplomaţiei franceze a subliniat, de asemenea, că Azerbaidjanul, cu veniturile sale din petrol şi sprijinul turc, „nu a încetat să se înarmeze pentru a trece la acţiuni”.

Săptămâna trecută, Parisul şi-a majorat ajutorul pentru Erevan în acest an la 12,5 milioane de euro.  După ofensiva fulgerătoare din septembrie a armatei azere în Nagorno-Karabah, aproape toată populaţia de etnie armeană a republicii autoproclamate pe acest teritoriu s-a refugiat în Armenia. Structura separatistă îşi va înceta oficial existenţa la 1 ianuarie 2024.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală