Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.4672%
 • USD
  17.8563
  -0.1714%
 • RUB
  0.2450
  -0.1633%
 • RON
  4.3040
  -0.4856%
 • UAH
  0.6631
  -0.4826%

Google, vizat într-o anchetă a Comisiei Europene! De ce este acuzat?

23 Iun. 2021, 16:25
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Realitatea.md
23 Iun. 2021, 16:25 // Sci-tech //  Realitatea.md

Google este vizat de către autoritățile europene, fiind presupus că ar fi încălcat dreptul concurenței prin politicile sale de tehnologie publicitară. Autoritățile de reglementare, care au petrecut ultimii doi ani consultându-se în mod informal cu privire la sondaj, vor evalua acum, dacă Google își favorizează propriile servicii prin restricționarea accesului rivalilor, la datele utilizatorilor în scopuri publicitare.

Ca parte a anchetei de amploare, Comisia va analiza publicitatea grafică și video Google pe YouTube, platforma Google de gestionare a anunțurilor și piața de inventar Ad Manager și AdX, împreună cu restricțiile de date ale utilizatorilor pe care le pune terților, inclusiv rivalii publicitari online, editori și agenți de publicitate generali. Autoritățile de reglementare vor examina, de asemenea, decizia Google de a pune capăt urmăririi individuale a utilizatorilor pe Chrome și Android ca parte a modificărilor sale de confidențialitate.

„Serviciile de publicitate online sunt în centrul modului în care Google și editorii își monetizează serviciile online. Suntem îngrijorați de faptul că Google a făcut mai dificilă competiția serviciilor rivale de publicitate online în așa-numita stivă de tehnologie publicitară”, a declarat Margrethe Vestager, șeful antitrust al UE.

Google este parte într-o anchetă a Comisiei Europene

După cum a observat Comisia, nu există un termen legal pentru încheierea unui caz antitrust. Asta înseamnă, în cele din urmă, că o investigație care are loc la modul informal de doi ani ar putea dura la fel de mult pentru a ajunge la punctul final. Dacă se constată că Google a încălcat regulile antitrust, acesta va fi sancționat cu amenzi și i se va cere să remedieze problemele constatate.

Totuși, nu pentru prima dată când acest lucru se întâmplă. UE a amendat deja Google pentru practici publicitare abuzive în trei cazuri, între 2015 și 2018. Sandbox-ul de confidențialitate al gigantului web este, de asemenea, în anchetă în Marea Britanie.

Google a spus că va coopera cu CE pentru a ilustra avantajele produselor sale publicitare pentru companii și public.

„Mii de companii europene folosesc produsele noastre publicitare pentru a ajunge la clienți noi și pentru a-și finanța site-urile web în fiecare zi. Le aleg pentru că sunt competitive și eficiente. Vom continua să colaborăm constructiv cu Comisia Europeană pentru a răspunde la întrebările lor și pentru a demonstra beneficiile produselor noastre pentru întreprinderile și consumatorii europeni”, a declarat un purtător de cuvânt Google într-un comunicat.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 22:10 // Politica //  Realitatea.md

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi pus la cale o schemă întreagă, prin care să o compromită pe Maia Sandu și PAS în ajun de alegeri parlamentare, informează Realitatea.md cu referire la Jurnal.md. Acestea, însă, au fost deconspirate de către ofițerii SIS, în urma unor percheziții.

Jurnaliștii au publicat un material video, din care reiese că trolli plătiți de Veaceslav Platon ar încerca de multe ori s-o lege pe Maia Sandu de Ilan Șor.

„Așadar, Maia Sandu urma să fie compromisă, fiind pusă alături de Ilan Șor. Iar în calculatorul care a ajuns la noi am găsit și felul în care Platon a planificat acest lucru. Este vorba despre niște imagini la care, la aceeași masă, ar apărea Ilan Șor și Maia Sandu și în care, în timpul unor discuții, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale. La masă cu Șor stă, într-adevăr, o persoană. Doar că este altcineva, iar cu ajutorul tehnicilor de editare de video de ultimă generație, acesteia îi este atribuit chipul Maiei Sandu.

Falsul nu este însă atât de calitativ încât să fie imposibil de combătut, întrucât se vede că fizic este imposibil ca persoana din imagini să fie Maia Sandu. Este vorba despre dimensiunile persoanei prezentate ca Maia Sandu, care arată chiar mai înaltă decât Ilan Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta care se apropie de ei”, se menționează în materialul jurnalistic.

În calculatorul în posesia căruia au intrat junaliștii au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale.

În fiecare dimineață, trolii lui Platon veneau la muncă punându-li-se în față fișiere word cu comentarii pe care trebuiau să le lase la diferite postări, pentru a-l lăuda pe șeful lor și a o denigra pe Sandu.

Mai mult, aceștia primeau linkuri cu știri și emisiuni de pe Facebook, multe dintre ele de la Jurnal TV, în care trebuiau să plaseze atacuri la adresa moderatorilor sau invitaților care îl criticau pe Platon.

Câteva dintre imaginile generate de fabrica de trolli a lui Platon:

Veaceslav Platon a fost telefonat de jurnaliști pentru o reacție, dar telefonul acestuia era deconectat.

Nu este însă exclus, ca aceste imagini urmau să fie scoase de la naftalină și date în spațiul public mai târziu. Asta luând în considerare faptul că fracțiunea Partidului Șor l-a votat pe Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului și au anunțat că vor vota și Guvernul Gavrilița.

De cealaltă parte, Natalia Gavrilița a spus că respinge susținerea fracțiunii Șor, din motiv că numele liderului lor este legat de frauda bancară. Gavrilița a mai adăugat că votul pentru viitorul Guvern a celor din partidul Șor ar putea submina încrederea oamenilor în următorul Executiv.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată