Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

(VIDEO 18+) Fără inhibiții! 1500 de persoane în pielea goală și-au dat întâlnire pe o plajă din Australia

23 Iun. 2021, 16:14
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
23 Iun. 2021, 16:14 // Life //  Mădălina Sorokovsky

În act de purificare pentru a marca solstițiul de iarnă, aproximativ 1 500 de oameni au înotat fără nici o haină pe ei, în râul Derwent. Evenimentul a avut loc marți, la ora 07:42, când temperatura aerului a fost de 3 grade Celsius. 

Potrivit ABC news, numărul de participanți din acest an, a fost atins în decurs de o jumătate de oră de la deschiderea înregistrărilor.

Temperatura aerului la Long Beach din Sandy Bay a fost de doar 3 grade Celsius, iar temperatura apei de aproximativ 13 grade, întrucât 1.500 de înotători s-au dus la apă la răsărit pentru a marca sfârșitul celei mai lungi nopți – și sfârșitul festivalului Dark Mofo din acest an.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, anul trecut nu a avut loc festivalul. Însă, în 2019, aproximativ 2 000 de persoane au făcut acest pas. 

Prima „scufundare nud” a început în 2013 cu aproximativ 230 de participanți, dar de atunci a crescut considerabil în popularitate. 

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 15:33
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
23 Sept. 2021, 15:33 // Actualitate //  Petru Beregoi

În cadrul vizitei la New York, unde s-a aflat pentru a participa la lucrările celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut mai multe întrevederi informale, pe lângă cele formale, anunțat pe parcursul vizitei.

Astfel, la invitația președintelui Poloniei, Andrzej Duda, șefa statului a participat, alături de premierul georgian Irakli Garibashvili, la o cină de lucru organizată la Reprezentanța Poloniei la ONU. Cei trei lideri au discutat despre cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic. Ei au abordat subiectul perspectivei de aderare a Republicii Moldova și Georgiei la Zona Unică de Plăți în Euro (SEPA) și posibilitatea de armonizare a prețurilor internaționale de roaming între țările Parteneriatului Estic și UE.

De asemenea, Maia Sandu a avut o întâlnire la Fundația pentru o Societate Deschisă, unde a discutat oportunități de colaborare în domeniul promovării reformelor în educație.

La fel, președinta s-a întâlnit cu Consulul Onorific al Republicii Moldova la New York – Mark Meyer, membru al Baroului newyorkez de Avocați și al Grupului de arbitri din cadrul Centrului internațional de soluționare a litigiilor de investiții (ICSID). Discuția s-a focusat pe reforma justiției din Republica Moldova.

Amintim că, în cadrul vizitei de la New York, Maia Sandu a avut mai multe întrevederi cu oficiali străini, printre care, Secretarul general al ONU, președintele Lituaniei.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române