Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Ilan Șor: Garantez pensie minimă de 10 000 de lei

08 Iul. 2021, 14:23
 // Categoria: Societate // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Iul. 2021, 14:23 // Societate //  Tatiana Rusnac

Pensia minimă de 10 000 de lei, medicamente gratuite, facilități și alocații sociale. Acestea sunt o parte din obiectivele prevăzute în programul electoral ale Partidului „ȘOR”, în ceea ce privește protecția socială a pensionarilor.

Potrivit liderului formațiunii, Ilan Șor, majorarea etapizată a pensiilor va începe imediat după alegeri.

„Vom începe să majorăm pensiile imediat ce ajungem la guvernare. Le vom indexa în funcție de inflația reală și nu de ochii lumii cu 1%. Pensia minimă va fi de 10.000 de lei. Este o sumă foarte realistă, având în vedere ritmul creșterii economice pe care îl presupune programul nostru. Putem foarte simplu să atingem acest obiectiv în doi ani”, a declarat Ilan Șor într-o adresare video către cetățeni.

El a calificat drept rușinoasă situația actuală din sfera socială.

„Este o rușine când pensia este mai mică decât minimul de existență. Este o rușine atunci când pensionarii trebuie să aleagă între a-și cumpăra produse sau să achite factura la curent pentru a evita deconectarea. Este o rușine când statul își bate joc de oamenii care au muncit toată viață pentru țara lor”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”.

El a amintit că, pe lângă majorarea pensiei, programul Partidului „ȘOR” prevede asigurarea pensionarilor cu medicamente gratuite, compensații pentru produsele alimentare, în sumă de 1 000 lunar, dar și alte facilități.

De asemenea, Ilan Șor a menționat că, la întâlnirile electorale cu reprezentanții formațiunii, cetățenii se interesează despre posibilitatea deschiderii farmaciilor sociale.

„Intenționăm să creăm o rețea națională de farmacii sociale. În centrele raionale vor fi deschise farmacii staționare, iar prin localitățile rurale vor circula farmacii sociale mobile. Am pus deja bazele acestui proiect când am obținut adoptarea legii privind farmaciile mobile. Oponenții noștri l-au blocat, dar noi vom face ca acest program să fie lansat. Și o vom face imediat după alegeri”, a spus Ilan Șor.

Liderul Partidului „ȘOR” a mai declarat că au mai rămas zile numărate până la alegeri și și-a exprimat încrederea că, începând cu 12 iulie, Republica Moldova va începe o viață nouă.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 16:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 16:49 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Comuniștilor califică drept „corupere constructivă” votul de ieri al deputaților Fracțiunii Șor, când au susținut candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al Parlamentului. Reacția PCRM se regăsește într-un comunicat remis astăzi presei.

„Când Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament a anunțat că pleacă la opoziție, reprezentanții partidului Șor au anunțat că sunt puțin însărcinați și că se retrag în „opoziția constructivă”. Pentru cei care nu înțeleg această frază, voi explica: „opoziția constructivă” este o invitație a majorității de guvernământ la negociere. Dorința de a vinde la un preț mai mare. Dorința a fost auzită, prețul a fost indicat, iar șoriții l-au susținut pe Grosu în funcția de președinte al Parlamentului”, se arată în comunicatul PCRM.

Totodată, comuniștii afirmă că, înainte de votul pentru numirea președintelui Legislativului, Marina Tauber ar fi fost văzută în parc cu unul din consilierii prezidențiali.

Amintim că, ieri, pentru numirea în funcția de președinte al Parlamentului, unicul candidat fiind deputatul PAS, Igor Grosu, și-au dat votul pentru el doar deputații din fracțiunea din care face parte și cei din Partidul Șor. Deputații PSRM și PCRM nu au votat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate