Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Leadership Academy vă prezintă liderii de mâine

19 Mai 2021, 12:31
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Cosoi
19 Mai 2021, 12:31 // Economie //  Petru Cosoi

Mobiasbanca – OTP Group a lansat Leadership Academy 2021 – primul program de formare a liderilor de mâine prin dezvoltarea competențelor manageriale și de leadership ale angajaților săi.

Programul face parte dintr-un demers mai amplu de transformare organizațională care vizează interacțiunea umană și cultura internă pentru amplificarea sentimentului de apartenență, astfel ca angajații să se simtă bine în mediul de lucru  și să–și valorifice potențialul de dezvoltare.  Din circa 80 aspiranți la acest program, în urma unui concurs intern, au fost selectați 16 participanți motivați să învețe lucruri noi și ambițioși să avanseze în carieră.

 „Leadership-ul este arta de a conduce oamenii, arta de a le face să lucreze pentru un scop comun, și de a-i uni pe aceștia în jurul unor valori, sentimente pe care le trăiesc împreună,” declară Radu Jechiu, Șef Resurse Umane, tutorele acestui proiect.

Leadership Academy completează portofoliul divers de programe de formare dedicate angajaților băncii cu tematici necesare pentru formarea competențelor manageriale ale viitorilor lideri de echipe în cadrul băncii.

Descoperiți aici impresiile participanților din primele zile de training și inspirați-vă din perseverența lor!

Urmăriți parcursul programului pe: site, Facebook, Instagram și LinkedIn.

P. 

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 09:51
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Petru Cosoi
25 Iun. 2021, 09:51 // Sci-tech //  Petru Cosoi

Pandemia cauzată de COVID-19 a afectat grav piața auto din Republica Moldova, și nu numai. Cu toate acestea, necesitatea unei mașini personale se face tot mai mult simțită, în mare parte datorită dorinței de asigurare a unei protecții sanitare și evitarea mijloacelor de transport în comun.

Autoturismul este un activ care se depreciază repede, iar valoarea lui scade cu 20-25% imediat după cumpărare. Prin urmare, multă lume cumpără automobile second hand. Având în vedere dezvoltarea pieței auto pe acest segment de clienți, tot mai multe bănci și instituții nebancare oferă credite online pentru a cumpăra o mașină, venind astfel în ajutorul persoanelor care nu-si permit achiziția unui autoturism cu plata integrală.

Avantajele unui credit auto

Există mai multe posibilități de a cumpăra un autoturism, chiar dacă nu ai toți banii necesari. Leasingul și creditul pentru auto second hand oferit de companii nebancare sunt cele mai populare soluții, fiecare opțiune având avantajele și dezavantajele ei.

Avantajele unui credit pentru o mașină rulată:

 • avansul este mult mai mic decât cel pentru o mașină nouă, Mogo Moldova oferă chiar finanțare cu 0% avans;
 • dobânda este constantă pe toată perioada împrumutului;
 • perioada de creditare este de obicei cuprinsă între 12 și 84 de luni, iar suma finanțării este de maxim 200.000 MDL;
 • minim de acte necesare, cererea de împrumut  se face online, prin completarea datelor și atasarea actelor solicitate de compania de creditare;
 • analiza rapidă a dosarului, clientul primind un răspuns în maxim 24 de ore;
 • îți alegi perioada contractuală și valoarea ratei în funcție de posibilitățile financiare;
 • pot beneficia de împrumut și persoanele fără adeverință de venit sau cu istoric de creditare negativ;
 • nu ești obligat să deții poliță de asigurare CASCO.

Cum obții un împrumut pentru un autoturism second hand

De regulă, pașii sunt simpli și implică parcurgerea câtorva etape:

 • alegi mașina dorită; valoarea acesteia nu trebuie să depășească suma avansului pe care ești dispus să-l plătești plus valoarea împrumutului
 • completezi cerereade finanțare pe site-ul companiei de creditare;
 • semnezi contractul de creditare și pleci acasă la volanul propriei mașini.

Când vrei să-ți cumperi o mașină second-hand și ai nevoie de un credit ușor de înțeles și de rambursat, MOGO Moldova este partenerul tău de încredere. Compania este specializată în acordarea împrumuturilor pentru auto rulate, indiferent de marcă și de anul de fabricație. MOGO este prezentă în peste 17 țări, în Moldova având sucursalele la Chișinău și Bălți. Vizitează https://www.mogo.md/ pentru mai multe informații.