Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3462%
 • USD
  18.0183
  -0.0094%
 • RUB
  0.2353
  0.255%
 • RON
  4.1602
  -0.3606%
 • UAH
  0.6392
  -0.7979%

Lituania insistă ca Ucrainei să-i fie prezentat planul de acțiune al parteneriatului NATO

07 Apr. 2021, 17:35
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Mădălina Sorokovsky
07 Apr. 2021, 17:35 // Uncategorized //  Mădălina Sorokovsky

În contextul în care Vladimir Zelenskiy a declarat că NATO este singura cale de a pune capăt războiului din Donbass, Lituania intenționează să propună aliaților NATO să ofere Ucrainei planul de acțiune pentru parteneriat, după care țara va putea deveni membru al Alianței. Potrivit informațiilor, problema Ucrainei va fi discutată la summitul NATO din iunie.

Acest lucru a fost raportat de BNS cu referire la comentariul șefului ministerului de externe lituanian, Gabrielius Landsbergis.

„În curând ne vom adresa la colegii noștri cu un apel pentru a lua în considerare posibilitatea de a acorda MAP Ucrainei. Sunt convins și am început deja să discutăm această problemă cu colegii din statele baltice, NATO ar putea repeta propunerea sa de a furniza Ucrainei planul de aderare”, a declarat Gabrielius Landsbergis, la o conferință cu șeful ministerului de externe spaniol, Arancha Gonzalez Laia.

Potrivit lui Landsbergis, ar fi „un semnal puternic pentru Rusia că direcția transatlantică aleasă de Ucraina este apreciată și susținută în rândul țărilor NATO”.

Ideea a fost susținută de ministrul spaniol. Aceasta spune că problema Ucrainei ar trebui discutată la summitul NATO din iunie.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a solicitat statelor membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) să consolideze în continuare prezența Alianței în regiunea Mării Negre. El a spus acest lucru în timpul unei conversații telefonice cu secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg.

De asemenea, el l-a informat pe Stoltenberg despre tragerea continuă a trupelor către granițele Ucrainei de către Rusia și despre creșterea disponibilității acestora pentru acțiuni ofensive.

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO, l-a asigurat pe președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy de un sprijin puternic în cazul tragerii trupelor rusești la granița cu Ucraina.

Realitatea.md amintește că, în timpul unei conversații cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a menționat că în prezent, scopul primordial al Ucrainei este posibilitatea obținerii unui Plan de Acțiune pentru aderarea la NATO.

Realitatea Live

18 Ian. 2022, 22:00
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
18 Ian. 2022, 22:00 // Life //  Realitatea.md

O supravieţuitoare a Holocaustului, în vârstă de 98 de ani, a devenit străbunică pentru a 35-a oară. Ea a petrecut patru luni în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Este vorba de Lily Ebert, care avea doar 20 de ani când a fost eliberată de soldaţii americani, în aprilie 1945.

Ajunsă la vârsta onorabilă de 98 de ani, femeia se bucură din plin de familia numeroasă și spune că bebeluşii sunt cea mai bună răzbunare împotriva naziștilor”. 

@lilyebert It was the #hell – a factory of death 💔🥺 #holocaustsurvivor #learnontiktok #history #neverforget #weremember #97yearold #greatgrandma #blowthisup #viral #strongwoman #amazingwoman #jewish #jew #germany #hungary #forjewtok #love #soimportant ♬ See You Again (Piano Arrangement) – Alexandre Pachabezian

După ce a fost eliberată Lily a petrecut un an în Elveția. A emigrat în Marea Britanie în 1967, împreună cu soțul ei, Samuel, și a început să aducă la cunoștința publicului ororile Holocaustului. 

Acum, Lily locuiește în nordul Londrei. Este mamă de trei copii, bunică a 10 nepoți și străbunică pentru 35 de copii.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală