Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Maia Sandu, despre scumpirea carburanților: Nu știu de ce tace Consiliul Concurenței

03 Iun. 2021, 20:43
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Iun. 2021, 20:43 // Economie //  Cristina Vlah

Președinta țării, Maia Sandu, este indignată de faptul că membrii Consiliului Concurenței nu au luat atitudine în această primăvară, când s-au anunțat scumpiri la carburanți, informează Realitatea.md.

Și asta pentru că, potrivit șefei statului, s-a observat o scumpire abuzivă de prețuri pe plan intern comparativ cu prețurile internaționale și că la mijloc ar fi niște înțelegeri de cartel. „Eu nu știu de ce tace Consiliul Concurenței. Pentru că ar trebui să vină cu sancțiuni și să prevină asemenea abuzuri. În administrația acestui Consiliu sunt oameni, care primesc bani de la bugetul de stat, dar care nu-și fac treaba.

Dar sper, că după alegeri, vom avea ocazia să vedem în funcții oameni onești și competenți. Și nu doar la Consiliul Concurentei, ci și la Consiliul Audiovizualului. La fel și în Guvern – sper că la întreprinderile și Agențiile de stat să avem oameni onești și competenți. Ca și situația de la Calea Ferată: să vina cei, care au fost în administrație, și să răspundă de ce nu s-au achitat salariile și de ce există pierderi”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

În context, demnitara a specificat că este nevoie de a plafona prețul pentru carburanți.

De asemenea, președinta a salutat ajutorul primit din partea partenerilor români sub formă de carburanți pentru producătorii agricoli, în contextul crizei economice și pandemice în care se află agricultorii din țara noastră.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 07:15
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 07:15 // Societate //  Realitatea.md

Polițiștii moldoveni au încheiat ancheta inițiată, în urma concertului susținut de rapper rus Alișer Valeev, cunoscut cu numele de scenă Morgenshtern. Acesta a fost la Chișinău în luna mai și a cântat lângă Megapolis Mall. Ancheta urma să elucideze dacă s-au respectat restricțiile încă în vigoare, chiar dacă autoritățile au emis și unele relaxări pe timp de pandemie, rămânând obligatorie purtarea măștii și respectarea distanței sociale.

Potrivit ofițerei de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, organizatorii concertului au fost sancționați în baza articolului 76/1 din Codul Contravențional, ceea ce înseamnă o amendă în merime de 10.000 de lei. Declarația a fost făcută pentru colegii de la ReplicaMedia.md.

Amintim că, estimativ, la concert au participat peste 6.000 de spectatori, printre care și minori. Echipaje de poliție au patrulat în ziua concertului, pe 29 mai curent, la difuzor emițând mesajul de atenționare privind Covid-19. Chiar și așa, s-au creat rânduri, iar din imaginile postate pe rețelele sociale s-a văzut că nu a fost respectată distanța socială și nici nu a fost purtată mască. Asta a servit motiv pentru a iniția un proces contravențional.