Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Mariana Durleșteanu: Pe final, simt un pic de oboseală. Mulțumesc copiilor mei rămași de sine stătători în străinătate

08 Iul. 2021, 19:26
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
08 Iul. 2021, 19:26 // Politica //  Petru Cosoi
Candidata nr 1 pe lista Partidului Legii și Dreptății, Mariana Durleșteanu, vine cu un nou mesaj pe ultima sută de metri a campaniei electorale. Ea îi mulțumește familiei pentru faptul că au avut răbdare să fie separați, și recunoaște că simte o doză de oboseală după o campanie electorală plină de evenimente, informează Realitatea.md.

„Am făcut tot posibilul ca duminica care vine să nu aducem la cârma țării diletanții.  Recunosc.

Pe final de campanie, simt un pic de oboseală. Dar, știu că nu toți o vor recunoaște. Ar fi corect ca cei care conduc statul moldovenesc, să fie alertați în permanență, nu doar în campaniile electorale. Campanii în care promisiunile curg gârlă, dar realitățile rămân triste și intacte”, scrie Mariana Durleșteanu pe pagina sa de facebook.

În context, ea se declară recunoscătoare și echipei din partid, precum și liderului formațiunii, generalului Nicolae Alexei, pentru că i-a oferit posibilitatea să se implice în politică pe filiera Partidului Legii și Dreptății. Iată ce mai scrie Mariana Durleșteanu:

„În al doilea rând, îndemn cetățenii Republicii Moldova să facă abstracție de ceea ce au văzut, auzit pe platourile de dezbateri electorale, unde unii, aroganți, le-au abandonat, alții, dându-se în spectacol politic, au mâncat apetisant castraveți și ouă fierte.

Acesta este specificul, nespecificul și temperamentul luptelor politice.

După 11 iulie, însă, trebuie să revenim la starea normală, să ungem cu balsam toate rănile provocate de agresiuni verbale, și nu doar, pe durata campaniei electorale.

Niciun popor nu poate supraviețui în dezbinare.

Mi-i greu să spun cine va fi învingător la 12 iulie. Așa sau altminteri, va trebui să uităm polemicile de la dezbateri și să încercăm să ne păstrăm Unitatea și sentimentul de Mândrie națională.

Vă îndemn, duminică, 11 iulie, să rezervați puțin timp pentru a trece pe la secția de votare. Să ieșim masiv la vot! Orice vot contează! Nu există vot inutil, cum au încercat unii să vă deruteze, așa cum nu poate exista nici Cetățean inutil.   Vocea Ta, și a Lui, și a Ei, și a Lor contează!

Mulțumesc anticipat celor care au decis și vor decide să ne acorde nouă, Partidului Legii și Dreptății, votul de încredere. Nu voi uita!

Voi fi omniprezentă în politica moldovenească, indiferent de rezultatul scrutinului de duminică.

Eu și echipa mea nu improvizează scenarii adhoc și retorici electorale. Suntem trecuți prin purgatorii profesionale și chiar de destin. Pentru noi nu există imposibilul, mai cu seamă atunci când este vorba despre bunăstarea cetățenilor, a compatrioților noștri.

Totodată, îndemn funcționarii din instituțiile abilitate să respecte cu strictețe Legea, atunci când vor valida și legitima rezultatul scrutinului parlamentar, să fie de partea Dreptății și a Demnității, nu a trișorilor corupți!

Dragi alegători, dragi prieteni,

Duminica viitoare avem toate șansele să demarăm refacerea țării. Să nu ratăm această șansă oferită de cel mai frumos exercițiu al democrației participative!

Într-un ceas bun!”

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 11:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
27 Iul. 2021, 11:07 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Suspecții unei grupări infracționale, cu vârstele cuprinse între 22 și 30 de ani, au comis circa 24 furturi de accesorii de la automobilele marca BMW, pe parcursul anilor 2019-2021. Potrivit poliției, cei trei membri ai grupării sunt originari din raionul Telenești, iar anterior, au fost judecați pentru comiterea unor infracțiuni analogice. 

Forțele de ordine au monitorizat activitatea suspecților timp de șapte luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor de accesorii de la unitățile de transport de marcă ,,BMW”.

Camerele de supraveghere instalate în preajmă au surprins acțiunile celor trei suspecți. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase de la unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate.

Astfel, prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

La etapa actuală, bărbații sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

Acțiunile speciale de investigație și urmărire penală se desfășoară în continuare pentru documentarea învinuiților și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid