Curs valutar
 • EUR
  20.1576
  0.3815%
 • USD
  17.2900
  -0.0353%
 • RUB
  0.2441
  0.5326%
 • RON
  4.0724
  0.3536%
 • UAH
  0.6587
  0.3188%

Mergi la cel mai tare festival de toamnă? Muzică, mâncare, privelești! Bostaniada te așteaptă

21 Sept. 2021, 08:48
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
21 Sept. 2021, 08:48 // Life //  Realitatea.md

A devenit o tradiție ca la sfârșit de septembrie să petrecem frumos timpul la cel mai așteptat eveniment al toamnei – Bostaniada. 2021 este an jubiliar pentru Festivalul Etno Gastronomic Bostaniada care a ajuns la a X-a ediție și păstrează același scop nobil de a promova cultura și agricultura, educația frumoasă a tinerei generații și susținerea tradițiilor la noi acasă. Se dă start Festivalului pe 25 – 26 septembrie!

Gazda Festivalului Etno Gastronomic Bostaniada rămâne Agropensiunea Bostaniada, pe malul lacului Balabanesti, raionul Criuleni, care este un spațiu larg și frumos amenajat.

Veți petrece plăcut timpul liber vizitând o expoziție a meșterilor populari și gustând delicii culinare la zona gastronomică. Micuții se vor putea juca la zona pentru copii, împreună vă veți putea plimba prin livadă și pe malul lacului, savurând muzica tradițională a neamului nostru și făcând poze colorate la expoziția de bostani.

Va avea loc și concursul celui mai mare bostan al anului 2021!

În acest an Festivalul se va desfășura într-un format adaptat condițiilor COVID -19, respectând cu responsabilitate toate normele sanitare și de conduită impuse de CNESP. Accesul la evenimentul în aer liber va fi permis la prezentarea unui din următoarele documente:

 • certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital), valabil după o perioadă de 14 zile de la finalizarea schemei de vaccinare;
 • rezultatul negativ al testului RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore;Bostania
 • concluzia medicală ce confirmă că persoana a suportat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni);
 • act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil pe durata a 90 de zile de la data efectuării investigației.

Despre bilete și ora de început:

Totul va începe la ora 10:00, pe 25 și 26 septembrie, la Agropensiunea Bostaniada.

Bilete de acces le găsiți pe iticket.md și la intrare – 70 lei. Copiii până la 14 ani inclusiv au acces gratuit la festival, la fel ca și locuitorii comunei Bălăbănești care vor beneficia de bilete gratuite la festival, prin prezentarea buletinului de identitate cu reședința.

„Dacă nu reușiți să ajungeți la eveniment, vă invităm să vizitați Agropensiunea Bostaniada timp de o lună ca să gustați bucate din bostan și să faceți poze frumoase sau să procurați un bostan pentru decorul casei voastre! Urmăriți noutățile noastre pe rețelele de socializare! Revenim cu detalii despre programul artistic pentru 25 – 26 septembrie! Vă așteptăm cu drag!”, au conchis organizatorii.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 22:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
19 Oct. 2021, 22:07 // Societate //  Cristina Vlah

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit despre un posibil lockdown în Republica Moldova și instituirea alertei de Cod Roșu în țară, informează Realitatea.md. Deocamdată, șefa Ministerului Sănătății dă asigurări că în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, asta chiar dacă situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește.

„Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”.  Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină Comisiile Teritoriale. Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că astăzi au fost înregistrate 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 36 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie