Cercetătorii britanici spun că au găsit primul tratament nou, din ultimii 50 de ani, pentru crizele de astm. Ar putea „revoluționa” îngrijirea în astfel de cazuri, informează adevărul.ro.
Cercetătorii de la King’s College din Londra susțin că au descoperit un nou tratament pentru crizele de astm. Injecția cu Benralizumab ar diminua acțiunea sistemului imunitar care de multe ori poate agrava starea pacientului atât în astmul bronșic, cât și în afecțiunea pulmonară numită boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC).
Benralizumab este deja utilizat în cazurile cele mai severe, dar cele mai recente cercetări sugerează că ar putea fi utilizat uzual pentru aproximativ două milioane de atacuri de astm în Marea Britanie, în fiecare an.
Echipa de cercetare de la King’s College din Londra spune că medicamentul ar putea ajuta foarte mult îngrijirea în astfel de cazuri. Descoperirile au venit după conștientizarea că nu toate atacurile de astm sau BPOC sunt la fel. În schimb, diferite părți ale sistemului imunitar reacționează altfel la diferiți pacienți.
„Acum putem vedea că există diferite modele de inflamație, putem fi mai inteligenți și putem da tratamentul potrivit, pacientului potrivit, la momentul potrivit”, a declarat Mona Bafadhel, cercetător la King’s College.
Benralizumab vizează un tip de globule albe din sânge, numite eozinofile, care pot provoca inflamații și leziuni ale plămânilor. Eozinofilele sunt implicate în aproximativ jumătate din crizele de astm și o treime din crizele de BPOC.