Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

Recomandări pentru prestatorii de servicii TAXI: Dotați automobilul cu lampă de taxi în stare funcţională

22 Iul. 2021, 13:20
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
22 Iul. 2021, 13:20 // Actualitate //  Valentina Buză

Agenția Națională Transport Auto atenționează toți conducătorii auto despre faptul că transportul rutier contra cost de persoane se poate realiza prin servicii regulate, regulate speciale și ocazionale numai cu autobuze/autocare, clasificate pe categorii de confort și prin servicii în regim de taxi – numai cu autoturisme.

Astfel, la efectuarea transportului rutier de persoane în regim de taxi se admit numai autoturismele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

 • sunt dotate cu aparat de taxat în stare de funcţionare legalizat, verificat metrologic şi înregistrat la Serviciul Fiscal de Stat;
 • sunt dotate cu lampă de taxi în stare funcţională, conform prevederilor Regulamentului transporturilor rutiere de persoane şi bagaje;
 • dispun de însemnele, înscrisurile, elementele de culoare ale caroseriei şi dotările specificate în Regulamentul transporturilor rutiere de persoane şi bagaje;
 • dispun de inscripția: „În cazul în care nu este emis şi înmînat bonul de casă pe suport de hîrtie și/sau în formă electronică, consumătorul are dreptul să nu achite călătoria”.

„Operatorii de transport rutier în regim de taxi sunt atenționați despre necesitatea respectării prevederilor privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, prin care toți operatorii de taxi au obligația să asigure cel puțin o maşină adaptată transportului persoanelor cu dizabilităţi care utilizează fotoliul rulant. Constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu dizabilităţi şi al dispozitivului de mers. Dispozitivul este transportat gratuit, fără aplicarea unor taxe suplimentare”.

De asemenea, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 88 din 06.02.2014, de la 1 martie 2014, pentru vehiculele destinate transportului public de călători au fost puse în aplicare plăcile cu număr de înmatriculare cu fond de culoare galbenă.

În acest context, Agenția Națională Transport Auto solicită operatorilor de transport rutier să asigure continuu respectarea condițiilor de înregistrare pentru autoturismele incluse în Registrul operatorilor de transport rutier, care efectuează transport rutier de persoane în regim de taxi și să respecte obligațiunile impuse de actele normative în vigoare. În caz contrar, se vor efectua verificări în trafic și pe marginea abaterilor depistate vor fi întreprinse măsuri de constrîngere conform prevederilor legislației în vigoare.

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 12:41
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
27 Iul. 2021, 12:41 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

O explozie puternică a tunat la una dintre cele mai mari uzine chimice din Europa, în Leverkusen, Germania. Autoritățile orașului au declarat „un grad extrem de pericol”, cele mai apropiate drumuri de uzină sunt închise, iar locuitorilor orașului li se ordonă să nu deschidă ferestrele.

În prezent, nu se cunosc motivele exploziei. Circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite.

Știrea se actualizează…

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid