Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

Șor: La alegerile pentru primar de Orhei mă plasau pe locul trei, dar am câștigat cu 68% din voturi

09 Iul. 2021, 22:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 22:15 // Politica //  Realitatea.md

Rezultatele alegerilor parlamentare din 11 iulie sunt contestabile din start, deoarece concurenților nu le-au fost asigurate condiții egale. Declarația a fost făcută de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la emisiunea „Neformat”, de la TV6. În context, el s-a referit la decizia magistraților Curții de Apel Cahul care au lăsat în vigoare mandatul de arestare pe numele său. În consecință, a fost împiedicat să se întâlnească cu alegătorii. Cu toate acestea, Ilan Șor este convins că formațiunea sa va învinge la scrutinul de duminică.

„Potrivit Codului Electoral, tuturor concurenților trebuie să le fie create condiții egale. Din păcate, așa cum ați observat, acest lucru nu a fost asigurat, iar Partidul „ȘOR” are tot dreptul să conteste rezultatele scrutinului în instanțele naționale și internaționale. Totuși, eu sunt convins că avem mulți adepți care au încredere în mine și în formațiune și că viața oamenilor se va schimba în bine, numai dacă atât Partidul „ȘOR”, cât și eu vom ajunge la guvernare”, a declarat Ilan Șor.

El a mai adăugat că Partidul „ȘOR”, spre deosebire de alți concurenți electorali, a propus oamenilor un plan concret de acțiuni.

„Concurenții s-au împroșcat cu noroi unii pe alții, în loc să ofere ceva palpabil. Partidul „ȘOR” s-a lansat în această campanie cu propuneri concrete. Am explicat care sunt viziunile noastre asupra dezvoltării țării și ce vom face ca oamenii să trăiască bine, în cel mai scurt timp. Am vorbit despre monopolul de stat datorită căruia vom majora imediat veniturile la buget, de câteva ori, despre programele noastre sociale, ajutorul pentru pensionari, despre fabrici și uzine pe care le vom construi în fiecare raion, despre dezvoltarea infrastructurii pe care am realizat-o la Orhei”, a declarat Șor.

Fiind întrebat despre coalițiile din viitorul Parlament, Ilan Șor a răspuns că Partidul „ȘOR” este gata să facă alianță doar cu cei care vor susține programul formațiunii. De asemenea, el și-a reconfirmat disponibilitatea de a prelua conducerea guvernului pentru a administra eficient țara.

„Luând în considerare că eu nu cred în sondaje și pentru că la Orhei am obținut 68%, chiar dacă sondajele trâmbițau că voi avea maximum 10%, eu văd deocamdată un singur aliat – echipa mea. În cazul în care se va ajunge să discutăm despre alianțe, eu nu voi căuta dușmani. Pentru mine este important să implementăm programul Partidului „ȘOR”. Pentru mine este important ca oamenii să trăiască bine”, a menționat Ilan Șor.

Partidul „ȘOR” figurează cu numărul patru în buletinele de vot.

Emisiunea integrală poate fi urmărită aici:

https://www.facebook.com/tv6md/videos/784604652203485

Aceasta este Publicitate Electorală

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 11:04
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
03 Aug. 2021, 11:04 // Actualitate //  Valentina Buză

S-au ales cu amenzi și țigaretele confiscate după ce vameșii de la Leușeni și Aeroportul Internațional Chișinău au descoperit țigări nedeclarate în autoturismele și bagajele acestora. Este vorba despre trei persoane care urmau să comercializeze ilicit produsele din tutun pe piața neagră a Uniunii Europene.

Potrivit informațiilor, primele două cazuri au fost semnalate la postul vamal Leușeni, în data de 1 august curent, la o diferență de doar o oră.

„Acționând în baza analizei de risc, funcționarii vamali au redirecționat spre scanare două mijloace de transport de model „Mercedes-Benz” și „Nissan Almera”. Analizând imaginile, au fost remarcate mai multe ascunzișuri fabricate artizanal.

Ca urmare a demontării spațiilor special amenajate în barele de protecție din spate, rezervorul pentru combustibil, aripile laterale și în torpedo, angajații vamali au extras 50 300 de țigarete de diverse mărci.

„Țigarete nedeclarate au fost depistate și în cadrul scanării bagajelor pasagerilor înregistrați pentru cursa spre Londra. În rezultatul controlului fizic, vameșii au ridicat peste 10 000 de țigarete, o parte dintre ele fiind ascunse în cutii de pufuleți”, se arată în comunicat.

Conform procedurii, loturile de țigarete au fost ridicate și transmise serviciilor specializate ale Vămii în vederea întreprinderii măsurilor legale ce se impun, inclusiv aplicarea amenzilor prevăzute de legislația în vigoare.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate