Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

Spînu nu acceptă provocarea lui Usatîi pentru o dezbatere publică la „Vorbește Moldova”

08 Iun. 2023, 18:14
 // Categoria: Politica // Autor:  Elena Putregai
08 Iun. 2023, 18:14 // Politica //  Elena Putregai

Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a declarat că nu acceptă provocarea liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru o dezbatere publică lansată după ce primul a anunțat că-l va da în judecată pe al doilea. „Nu am ce discuta cu dl Usatii. A difuzat minciuni și pentru asta va trebui sa răspundă în judecată”, a reiterat joi, 8 iunie curent, Spînu pentru NM.md.

Spînu îl dă în judecată pe Usatîi și îl acuză că face jocul Kremlinului: ”Nimic ilegal în aceste contracte nu este”

STOP CADRU Usatîi îl cheamă pe „dominatorul Spînu” la Vorbește Moldova pentru dezbateri: „Am chestii zătrite”

Pe 8 iunie, liderul PN a postat un video pe pagina sa de Facebook, în care a făcut o adresare către Andrei Spînu referitor la anunțul privind acționarea în judecată. Renato Usatîi a declarat că „mult mai corect și cinstit” ar fi ca cei doi să participe în cadrul unei dezbateri publice.

„Eu fac o propunere oficială ca, împreună cu Andrei Spînu, să ieșim la dezbateri publice. D-le. Spînu, fi-ți atent. Alegeți orice post de televiziune. Vă dau mai multe variante: „Puterea a 4” cu Gheorghe Gonța, Jurnal TV cu Alex Cozer sau Dumitru Mișin, O seară Perfectă cu Olga Tapordei. Sau dacă tare te temi și vrei cineva să vină să-ți bată din palme, hai la Vorbește Moldova cu Natalia Cheptene. Deci, eu accept, nu că accept, cer, dezbateri publice cu Spînu. Fără povești, principii și valori, frumușei, pregătiți cu actele-n mână, pe toate domeniile. Și legat de Termoelectrica, și Energocom, gaze naturale”, a spus acesta.

Totodată, Renato Usatîi i-a spus lui Andrei Spînu că dacă nu vrea să participe la dezbateri publice în cadrul unui post de televiziune, acestea pot fi organizate și la Palatul „Nicolae Sulac”.

„Care rost în judecată, un avocat altul? Nu-i problemă, eu și în judecată o să merg, dar vino și tu Spînu dacă nu accepți invitația la dezbateri. Eu consider că o să fie un lucru bun și important pentru toți cetățenii din țară, care, sunt sigur, vor să cunoască adevărul”, a menționat el.

Contactat de NM, secretarul general al Aparatului prezidențial a declarat că nu va accepta propunerea lui Usatîi.

Amintim că, pe 8 iunie, Andrei Spînu a anunțat că intenționează să-l dea în judecată pe Renato Usatîi pentru că a răspândit informații false despre activitatea sa în calitate de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. De menționat că, recent, în cadrul câtorva apariții publice, Usatîi a declarat că Andrei Spînu ar fi fost implicat în diferite scheme legate de achiziția resurselor energetice în perioada când era ministru. Totodată, Energocom a anunțat astăzi că solicită dreptul la replică după declarațiile lui Usatîi la un post de televiziune și că ia în considerare apelarea la instanța de judecată.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală