Curs valutar
 • EUR
  21.6340
  0.563%
 • USD
  17.7903
  -0.1624%
 • RUB
  0.2405
  0.0416%
 • RON
  4.3910
  0.5488%
 • UAH
  0.6431
  0.171%

TikTok a fost amendat cu 2,5 milioane de ruble pentru apeluri de participare la proteste

06 Apr. 2021, 17:46
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
06 Apr. 2021, 17:46 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Rusia își pune în aplicare legislația recent aprobată și aplică primele amenzi pentru promovarea protestelor în mediul online. Astfel, o amendă în valoare de 2,5 milioane de ruble rusești a fost pronunțată de către un magistrat rus, având în vedere protocolul referitor la încălcarea procedurii de restricționare a accesului la informații.

Reprezentanții TikTok, Facebook, Telegram și VKontakte au fost chemați la Roskomnadzor din cauza apelurilor publicate pentru acțiuni de protest care au avut loc pe 23 ianuarie în Rusia în sprijinul lui Alexei Navalny.

Agenția de supraveghere a declarat inițial că rețelele de socializare elimină activ astfel de apeluri. Cu toate acestea, Roskomnadzor a anunțat că nu toate informațiile interzise au fost blocate, iar rețelele de socializare, prin urmare, riscă amenzi cuprinse între 800 mii și patru milioane de ruble.

Realitatea Live

Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Conferința de presă „Judecătorii corupți susțin compania Braus Imobiliare S.R.L. în construcțiile ilegale de pe Mircea cel Bătrân 15, punând în pericol viața a peste 300 de familii”
Prezentarea Ratingului Politic pentru luna aprilie 2021, elaborat de compania Intellect Group
EU Debates Cafe: „Noua eră digitală și inovațiile: Sprijinul UE pentru Educație, Afaceri și E-Servicii”
12 Mai 2021, 13:27
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
12 Mai 2021, 13:27 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

Pentru ultima dată în timp ce se află pe Pământ, cel mai mare și mai puternic telescop spațial din lume și-a deschis oglinda primară iconică. Acest eveniment a marcat o etapă cheie în pregătirea observatorului pentru lansare la sfârșitul acestui an. Încheierea acestui test reprezintă punctul final de control al echipei într-o serie lungă de teste concepute pentru a se asigura că cele 18 oglinzi hexagonale Webb sunt pregătite pentru o călătorie lungă în spațiu și o viață de descoperire profundă.

Ca parte a ultimelor teste ale telescopului spațial James Webb de la NASA, oglinda de 6,5 metri a primit comanda să se extindă complet și să se blocheze la locul său, la fel ca în spațiu. 

„Oglinda primară este o minune tehnologică. Oglinzile ușoare, învelișurile, dispozitivele de acționare și mecanismele, dispozitivele electronice și păturile termice, atunci când sunt complet desfășurate, formează o singură oglindă precisă, care este cu adevărat remarcabilă. Aceasta nu este doar secvența finală de testare a implementării pe care echipa a scos-o pentru a pregăti Webb pentru o viață în spațiu, dar înseamnă că atunci când vom termina, oglinda primară va fi blocată în loc pentru lansare. Este umitor să ne gândim la sutele de oameni dedicați din întreaga țară care au muncit atât de mult la proiectarea și construirea oglinzii primare, iar acum să știm că lansarea este atât de aproape”, a spus Lee Feinberg, manager de elemente ale telescopului optic pentru Webb la NASA.

Pentru a observa obiecte din cosmosul îndepărtat și pentru a face științe care nu s-au mai făcut până acum, oglinda lui Webb trebuie să fie atât de mare încât să nu poată intra în nicio rachetă disponibilă în forma sa complet extinsă. La fel ca o piesă de artă origami, Webb conține multe părți mobile care au fost special concepute pentru a se plia la o formațiune compactă, care este considerabil mai mică decât atunci când observatorul este complet desfășurat. Acest lucru îi permite să se încadreze abia în interiorul unui carenaj de rachete de 16 metri (5 metri), cu puțin spațiu liber, scrie nasa.gov

În urma acestui test, inginerii vor trece imediat pentru a aborda ultimele câteva teste ale lui Webb, care includ extinderea și apoi restabilirea a două ansambluri de radiatoare care ajută observatorul să se răcească și o extensie completă și repausarea turnului său  implementabil .

Telescopul spațial James Webb va fi cel mai important observator științific spațial din lume când va fi lansat în 2021. Webb va rezolva misterele din sistemul nostru solar, va privi dincolo de lumile îndepărtate din jurul altor stele și va cerceta structurile și originile misterioase ale universului nostru și ale locului nostru în el. Webb este un program internațional condus de NASA cu partenerii săi, ESA (Agenția Spațială Europeană) și Agenția Spațială Canadiană. Potrivit informațiilor, construcția telescopului spațial a început acum mai bine de 20 de ani.

 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație