Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

Un VIDEO de acum 10 ani cu Usatîi și Jizdan la tir, scos de la naftalină în electorală de către deputatul Plângău

18 Iun. 2021, 11:36
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 11:36 // Politica //  Realitatea.md

Deputatul Platformei DA, Dinu Plângău a publicat în această dimineață un video în care se regăsește liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, fostul ministru al MAI, democratul Alexandru Jizdan și Dorin Damir, finul fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc.

În imaginile video, Renato Usatîi a tras din mai multe tipuri de arme în diferite zile, acest lucru poate fi dedus după hainele pe care le poartă liderul PN. Tot în acest timp, Usatîi poartă un dialog cu Alexandru Jizdan.

La scurt timp dubă publicarea imaginilor video, Alexandru Jizdan a venit cu o reacție în care susține că acest video a fost făcut cu cel puțin 10 ani în urmă, pe timpuri când nu era nici ministru și nici deputat.

Acestea datează din perioada când eu nu dețineam funcția de ministru și nici nu eram deputat, cu cel puțin 10 ani în urmă.
În perioada activității mele operative am avut comunicare și relații cu diferite persoane, inclusiv actuali politicieni. În acele timpuri mergeam la tir de 3 ori în săptămână, acolo am întâlnit diferiți oameni. Nu prea înțeleg în ce constă uimirea deputatului care a postat aceste imagini, atâta timp cât în ele câteva persoane se află la trageri pe un poligon. Nu cred că e cazul să explic ce presupune activitatea specială de investigații și alte dedesubturi din acest domeniu, a declarat Jizdan.
Referitor la relația pe care o are cu Renato Usatîi, Alexandru Jizdan afirmă că aceste întâlniri au avut loc în „prisma activității mele și nu au avut nici o influență asupra domeniului pe care l-am gestionat”.

Recomand celor care încearcă să pună accente eronate și să influențeze opinia publică, să caute ilegalități și probe legate de încălcarea legii, dar nu arhive de la trageri, zile de naștere, sau întâlniri la cafea. Astfel de amintiri are fiecare politician, care nu s-a născut în Parlament și care are dreptul să comunice și să se întâlnească cu cine vrea el, a adăugat deputatul democrat.

De menționat că Realitatea.md este în așteptarea unui comentariu și din partea liderului PN. Contactați de către reporterul realitatea, reprezentanții serviciului de presă au declarat că nu cunosc nimic despre imaginile publicate de către Dinu Plângău și vor reveni cu o reacție.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 19:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 19:49 // Politica //  Cristina Vlah

Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat președintelui  Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu consecințele incendiilor forestiere din țară.

Bașcanul și-a exprimat sentimentele de profundă compasiune   rudelor și apropiaților victimelor și sinistraților afectați în rezultatul situației de urgență.

„În numele tuturor cetățenilor găgăuzi și în numele meu personal, Vă rog să acceptați cele mai sincere empatii și urări de însănătoșire grabnică tuturor victimelor”, se menționează în scrisoarea Bașcanului Găgăuziei.

Irina Vlah a menționat că în momente dificile este important să fie păstrată unitatea oamenilor în fața unei catastrofe.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate