Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3992%
 • USD
  18.0183
  0.0166%
 • RUB
  0.2353
  -1.955%
 • RON
  4.1602
  -0.4038%
 • UAH
  0.6392
  -1.5645%

Valeriu Pașa despre Avocata Poporului: Parlamentul ar trebui să ia rapid decizia de a o demite

01 Dec. 2021, 16:05
 // Categoria: Opinii // Autor: 
01 Dec. 2021, 16:05 // Opinii // 

Parlamentul trebui să o demită pe Avocata Poporului, Natalia Moloșag. Este opinia membrului Comunității WhatchDog, Valeriu Pașa. El spune că în aceste condiții, ar trebui desfășurat rapid un concurs de selectare a Ombudsmanului. Postarea a fost scrisă la scurt timp, după ce Moloșag a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre legăturile pe care le are cu Dmitri Godorog, cunoscut fiind ca „proxenet condamnat”. Aceasta a declarat că a avut încheiat un contract de prestări servicii  în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, pe bază de voluntariat, în cadrul Oficiului.  

„Greșelile devin mai grave dacă sunt negate și se insistă că nu ar exista. Este exact cazul doamnei avocată a poporului. Acum Parlamentul ar trebui să ia rapid decizia de a o demite. Apoi să își pună cenușă pe cap și să își ceară scuze de la întreaga societate pentru simularea concursului (salut, Olesea Stamate) , să promită că de data asta e pe bune (fără aiureală cu 2 câștigători) și să desfășoare rapid un concurs de selectare a  (sau ombudswoman). Concursurile pe bune nu sunt ele perfecte, dar cert mai bune decât deloc sau imitative cum a fost aici.

 Guvernarea PAS va face inevitabil greșeli. Având în vedere că majoritatea celor aflați azi în poziții cheie nu au nici experiență, mulți nici minima înțelegere adecvată a ce înseamnă să guvernezi – vor fi destul de multe. Însă cât de mult vor influența acestea calitatea guvernării și imaginea acesteia depinde de cum vor fi gestionate. Recunoașterea greșelilor este prima și cea mai bună soluție, cea mai proastă este blamarea cetățenilor și/sau presei (fie aceasta chiar de propagandă și fake news). Oamenii care au inventat transparența nu au fost din societatea civilă – au fost din guverne. Pentru că este un instrument foarte bun pentru a câștiga încrederea alegătorilor”, a scris Valeriu Pașa.

Avocata Poporului Natalia Moloșag a ajuns în gura presei după ce bloggerul Eugen Luchianiuc a scris într-un articol despre legăturile Nataliei Moloșag cu Dumitru Godorog, persoană condamnată anterior pentru proxenetism.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția, precum că din 2012 – până la momentul reținerii, 2017, a atras persoane la prostituție, cu însușirea de foloase pe urma prestării de servicii cu caracter sexual online.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 19:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 19:44 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în veșnicie a lui Andrei Mudrea, unul dintre cei mai talentați și mai cunoscuți artiști plastici din Republica Moldova.

„A fost un om al curajului și al demnității. Un etern căutător al frumuseții, al luminii și al libertății în artă, dar și în viață. Un creator care a căutat întotdeauna să iasă din tiparele vremii și să se reinventeze, găsind formule inedite de exprimare. Am pierdut, în persoana sa, un artist valoros, dar și un cetățean implicat profund în viața țării și a societății”, se menționează în mesajul adresat de președinta Maia Sandu.

Șefa statului a transmis sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, colegilor artiști, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală