Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

VIDEO Cerul din Toronto ca în filme fantastice! Turnul Canadian, fulgerat de cel puțin 6 ori. Și strașnic, și frumos! 

17 Sept. 2021, 12:44
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
17 Sept. 2021, 12:44 // În Lume //  Realitatea.md

Sfârșitul verii, dar și începutul toamnei a fost unul rupt din filme fantastice pentru locuitorii din Toronto, Canada. Cerul de noapte din 15 septembrie a fost mai mult ca de zi, din cauza fulgerelor de neoprit. Mai multe imagini video au apărut pe internet, printre care și una în care se vede că Turnul Național Canadian a fost lovit de cel puțin șase ori.

Serviciul Hidrometeorologic din Canada a emis de cu marți seară avertisment, precum că în Toronto va fi o furtună puternică, însoțită în special de descărcări electrice.

Într-un videoclip postat pe una din rețelele sociale, într-un interval de doar 20 de minute, în Turnul Național al Canadei a lovit fulgerul cel puțin de șase ori.

Turnul Național Canadian, prescurtat CN Tower, este un turn de telecomunicații de 553,33 metri înălțime. Înălțimea sa este echivalentă cu a unei clădiri cu 181 de etaje.

Este amplasat în Harbour Front, dominând portul din Toronto, capitala statului Ontario, fiind considerat simbolul orașului, dar și unul din simbolurile Canadei.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 12:13
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
19 Oct. 2021, 12:13 // Societate //  Realitatea.md

Socialistul Grigore Novac a depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității Convenției de la Istanbul. Acest lucru se întâmplă după ce la data de 14 octombrie curent în timpul ședinței plenare a Parlamentului socialistul Grigore Novac a propus să fie excludă de pe ordinea de zi a Parlamentul legea cu privire la Convenția de la Istanbul, iar ulterior a fost ratificată.

„Astăzi împreună cu colegul meu Bolea Vasile am depus o sesizare la Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității Legii nr. 144 din 14 octombrie curent, cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul. Referitor la motivele sesizării ne-am expus de mai multe ori și considerăm că scopul Convenției este altul camuflat și total străină convingerilor majorității cetățenilor Republicii Moldova dar cel mai important este contrar prevederilor Legii Supreme a Republicii Moldova”, a scris Grigore Novac într-o postare pe Facebook.

Realitatea.md amintește că, la data de 14 octombrie curent, deputații Republicii Moldova au ratificat Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

Moldova a ratificat Convenția de la Istanbul. Femeile – mai protejate contra violenței domestice

Mai mult, deputații BCS erau împotriva Convenției „rușinoase” de la Istanbul și au cerut excluderea de pe ordinea de zi, însă ulterior au părăsit ședința plenară.

„Ne dorim să le facem cetățenilor un cadou și să excludem acea convenție rușinoasă, pe care majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu o împărtășesc, iar convingerile nu le sunt proprii. Dacă suntem sinceri în felicitările noastre, haideți să depunem efort comun și prin unanimitate să excludem acest proiect rușinos care vine în contradicție cu credința și alte chestii care ne sunt străine”, a declarat Grigore Novac în timpul ședinței plenare.

Ce presupune Convenția de la Istanbul, tratatul împotriva cărui au mers SOCIALIȘTII și mitropolia moldovenească

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie