Curs valutar
 • EUR
  19.0242
  0.4678%
 • USD
  17.8816
  0.3557%
 • RUB
  0.1896
  0%
 • RON
  3.8236
  0.4838%
 • UAH
  0.4522
  0.4423%

VIDEO Chișinăul, mai bogat! Pe străzile Capitalei vor circula alte cinci autobuze noi

28 Aug. 2021, 10:17
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
28 Aug. 2021, 10:17 // Actualitate //  Realitatea.md

Veste bună pentru locuitorii Capitalei. În curând, pe străzile orașului vor circula alte cinci autobuze de model ISUZU. Acestea corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă pentru a asigura accesul persoanelor cu necesităţi speciale.

Ceremonia oficială a avut loc astăzi la Chișinău, fiind prezent și edilul Capitalei, Ion Ceban.

„Avem 10 care vor veni în teren deja. Până la sfârșitul anului avem contractate 240 de unități, unele cu parcurs, altele noi. Responsabilii de la Parcul de Autobuze vor lua o decizie cu privire la ce se v-a întâmpla cu autobuzele vechi”, a declarat Ceban.

Autobuzele vor completa numărul de unități pe rutele nr. 5 (bd. Cuza Vodă – str. Bucovinei), nr. 19 (Valea Crucii – bd. Moscova) și nr. 26 (str. L. Deleanu – Str. Doina), unde se atestă insuficiență mai mare de transport. În total, în Parcul Urban de Autobuze (PUA) au ajuns 15 autobuze ISUZU.

Conform contractului, lotul întreg va fi livrat până la sfârșitul anului 2021. Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea având termen de garanție de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

 

Termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța unităților de transport.

Menționăm, că procurarea acestui lot de unități de transport a suportat mai multe controverse, după ce câteva licitații fuseseră anulate, iar deciziile au fost contestateUlteriorcâștigătoare a fost desemnată compania ISUZU.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 22:33
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
18 Apr. 2024, 22:33 // În Lume //  Ursu Ana

Accesul la aplicația TikTok a fost blocat în Kârgâzstan începând de joi, după cererea serviciilor de securitate din această țară din Asia Centrală, pe motiv de protecție a sănătății copiilor, a informat AFP. La fiecare încercare de a accesa aplicația, utilizatorii sunt întâmpinați de mesajul „Imposibil de încărcat, încercaţi încă o dată” pe un ecran de deschidere negru.

Decizia a fost comunicată marți de Ministerul kârgâz pentru Digitalizare, care a informat operatorii de telecomunicații despre necesitatea restricționării accesului la TikTok, conform unei decizii luate de serviciile de securitate, conduse de Kamcibek Taşiev. Potrivit unui comunicat al ministerului, se consideră că rețeaua socială, deținută de grupul chinez ByteDance, nu respectă legislația națională destinată protecției sănătății și dezvoltării copiilor.

Îngrijorări cu privire la această măsură au fost exprimate de ONG-ul Reporteri fără Frontiere, care a criticat restricția dreptului la informație sub pretextul protecției minorilor și a apelat la guvernul kârgâz să anuleze această blocare și să stabilească un cadru legal clar pentru reglementarea platformelor.

Această acțiune se înscrie într-un context mai larg în care autoritățile din Kârgâzstan sunt acuzate de încercări de a impune control asupra societății civile. Recent, au fost arestați jurnaliști și suspendate media private, iar guvernul a adoptat o lege similară celei din Rusia despre „agenți străini”, consolidând astfel controlul asupra ONG-urilor.

În ciuda faptului că TikTok se bucură de peste un miliard de utilizatori activi la nivel global, aplicația se confruntă cu restricții din ce în ce mai mari în Occident, inclusiv în SUA, Canada și Uniunea Europeană, din cauza preocupărilor legate de transferul datelor utilizatorilor către China și implicațiile asupra securității naționale.

 

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală