Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

VIDEO Ion Ceban să își pună pofta-n cui! Victor Chironda susține că nu-și va prezenta demisia de bunăvoie

25 Iun. 2021, 10:30
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
25 Iun. 2021, 10:30 // Actualitate //  Realitatea.md

Eu nu văd niciun motiv din care ar trebuie să demisionez. Eu am fost corect față de funcția mea, obligațiile mele, orășeni și chiar nu văr motivul pentru care mi-aș prezenta demisia. În continuare mă voi ocupa de problema Hotelului Național. Voi contesta în instanță toate actele și procedurile inițiate în adresa mea ca fiind metode de presiune și discriminare și voi demonstra ca toate aceste anchete de serviciu sunt niște fake-uri, a declarat viceprimarul Victor Chironda în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Chironda își exprimă regretul că unii angajați ai primăriei sunt impuși să facă parte din unele jocuri murdare.

„Îmi asum”. Legalitatea dispoziției lui Ceban prin care l-a lăsat gol-goluț pe Chironda de atribuții, pusă la îndoială

Dacă apărarea drepturilor mele înseamnă terorizarea cuiva, așa cum a afirmat domnul primar, eu nu cred că este așa. Cel mai terorizat sunt eu. Nimănui nu i-ar fi plăcut să i se facă acte false de constatare a lipsei de la locul de muncă, a adăugat Victor Chironda.

În continuare, precizează funcționarul, va monitoriza actele emise în domeniul construcțiilor și procesele de elaborare a documentației de urbanism.

Despre toate PUZ-urile și toate proiectele de construcție a complexelor locative voi vorbi în conferințe de presă separat. Oamenii trebuie să știe ce se planifică a fi făcut în acest oraș. Fiind în funcția de viceprimar am respins și refuzat aceste procese, proiecte de multe, multe ori, a menționat viceprimarul.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 10:46
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 10:46 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Pentru practici prin care se doreşte schimbarea orientării sexuale a unei persoane sau a identităţii de gen cunoscută drept terapie de conversie LGBT, Noua Zeelandă a introdus lege controversată potrivit căreia se acordă o pedeapsă cu până la 5 ani de închisoare, transmite Reuters.

Potrivit ministrului Justiţiei, Kris Faafoi, măsurile propuse urmăresc oprirea acestor practici care „au efecte negative” și „nu funcționează”.

„Practicile de conversie nu îşi au locul în Noua Zeelandă modernă. Sunt bazate pe convingerea falsă că orientarea sexuală a oricărei persoane, identitatea de gen sau exprimarea genului este greşită şi are nevoie să fie reparată”, menționează Kris Faafoi.

El a adăugat că medicii specialiști, liderii religioși și activiștii pentru drepturile omului sunt, de asemenea, împotriva acestor practici „dăunătoare şi cu potenţial de a perpetua prejudecăţile, discriminarea şi abuzul faţă de membrii comunităţii curcubeu”.

Terapie de conversie LGBT se pedepsește acum cu până la 5 ani de închisoare

Potrivit noii legislaţii, oricine realizează astfel de practici asupra unei persoane cu vârstă mai mică de 18 ani sau asupra uneia care nu are capacitate de decizie poate primi o pedeapsă cu până la 3 ani de închisoare.

Practicile de conversie care cauzează leziuni grave pot fi pedepsite cu până la 5 ani de închisoare.

Astfel de legi au fost adoptate anterior şi în Canada, Marea Britanie şi Australia. SUA nu au interzis prin lege terapia de conversie, dar unele state, inclusiv California, Colorado, New York, Washington şi Utah, interzic practica într-o anumită măsură.

Cu obiectivul de a schimba orientarea sexuală a unei persoane sau identitatea de gen, terapia de conversie poate include discuţii, hipnoză, şocuri electrice şi post. În cazuri extreme, a fost raportat că poate fi vorba despre exorcism şi „viol corectiv”, în cazul lesbienelor.

Oprirea terapiei de conversie a fost una dintre promisiunile făcute de prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern în campania pentru al doilea mandat obţinut anul trecut.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate