Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

(VIDEO) Moldovenii au stat la coadă și noaptea! Stocul de Pfizer a fost epuizat dimineața. Gălăgie mare la USMF!

23 Mai 2021, 09:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Elena Putregai
23 Mai 2021, 09:40 // Societate //  Elena Putregai

Stocul de Pfizer a fost epuizat la ora 4:15 dimineața și pe parcursul zilei de astăzi nu vom primi acest vaccin. Anunțul a fost făcut de către administrația Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” și Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF – care au organizat maratonul de imunizare „De la student la student”. Deși imunizarea continuă, doar că cu AstraZeneca și Sinopharm, oamenii se plâng că au stat la coadă în zadar.

Potrivit cititorilor Realitatea.md, cei mai mulți oameni s-au adunat pe strada Nicolae Testemițanu, nr. 25, acolo unde s-a anunțat că va fi imunizare cu Pfizer. Pe la ora 03:00 dimineața, ar fi ieșit Ghenadie Curocichin, șef de catedră în cadrul USMF, și a explicat că au rămas doze de Pfizer pentru circa 120 de oameni. Jumătate de oră mai târziu, s-a anunțat că stocul a fost epuizat.

În anunțul oficial al USMF se spune că stocul, de fapt, a fost epuizat pe la ora 04:15.

Scandalul care s-a stârnit de cu noapte.

Autorul imaginilor video ne-a spus că imaginile au fost filmate între ora 03:45 și 04:00.

Din secvențele de mai sus, se înțelege că oamenii sunt revoltați, pentru că au stat ore la rând anume pentru vaccinul Pfizer și nu pentru AstraZeneca sau Sinopharm cu care puteau să se vaccineze apelându-și medicul de familie.

În această dimineață, ne-au scris alți cititori care s-au plâns pe aceeași situație.

Dialogul de mai jos a avut loc între oamenii care au venit să participe la maratonul de imunizare și Marcel Abraș, protectorul pentru activitate socială în cadrul USMF. Cel din urmă a mai dezvăluit că vaccin Pfizer va fi, de mâine, prin raioane, ceea ce înseamnă că doritorii mai au posibilitatea să se vaccineze cu el, prin medicul de familie.

– Ați promis Pfizer.
– Eu nu am promis nimic. Noi suntem instituția care a organizat vaccinarea și noi, întreaga echipă, suntem gata să vă asigurăm vaccinarea cu două seruri – AstraZeneca și în blocul de vizavi – Sinopharm. Noi Pfizer nu mai avem.

CITEȘTE mai detaliat aici:

Pfizer – nu mai avem! Anunțul USMF. Maratonul de imunizare continuă cu alte două tipuri de vaccin

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală