Curs valutar
 • EUR
  21.2515
  -0.0795%
 • USD
  17.8787
  -0.0459%
 • RUB
  0.2455
  0.0407%
 • RON
  4.3209
  -0.0926%
 • UAH
  0.6665
  0.03%

VIDEO MSMPS: Ne propunem să combatem miturile despre vaccinare. Informați-vă doar din surse oficiale

19 Iul. 2021, 15:22
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
19 Iul. 2021, 15:22 // Actualitate //  Valentina Buză

Continuă campania de combatere a miturilor despre vaccinarea împotriva COVID-19. Astfel, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene realizează materiale video pentru informarea corectă și eficientă a populației privind beneficiile și importanța vaccinării.

„Acest lucru se întâmplă în condițiile în care miturile tergiversează întreg procesul de vaccinare și posibilitatea de a opri pandemia. Astăzi, vaccinarea e cea mai sigură metodă pentru a ne proteja de virus, pentru a duce un mod de viață sănătos, fără restricții, iar informarea corectă e vitală pentru a atinge toate obiectivele în acest sens”.

În context, primul video este despre unul dintre cele mai populare mituri și anume nesiguranța vaccinurilor împotriva COVID-19, întrucât ar fi fost testate prea puțin timp.

„De ce este o informație falsă, aflați de la șeful Secției Farmacovigilență și Studii Clinice, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Lina Gudima. Informează-te din surse sigure, precum vaccinare.gov.md, covidinfo.md, msmps.gov.md, ansp.md”.

Realitatea.md amintește că în Republica Moldova campania de vaccinare a început la data de 2 martie curent, iar până astăzi au fost administrate 864.567 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Pentru obținerea unei imunități sigure în rândul societății, autoritățile în sănătate au obiectivul de a atinge o acoperire vaccinală de 70% conform Planului Național de Imunizare.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 12:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
04 Aug. 2021, 12:42 // Politica //  Tatiana Rusnac

Consiliul municipal Chișinău sau Parlament? La această întrebare s-au gândit, aproape o lună, câțiva consilieri PAS care au acces în Parlament la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Este vorba de Alexandr Trubca, Vasile Grădinaru, Ina Coșeru, dar și Angela Munteanu-Pojoga care au decis să plece din CMC și să-și continue activitatea mai departe, la fel în folosul poporului, însă din Parlament.

La funcția de deputat a renunțat Zinaida Popa care a decis să activeze mai departe în calitate de consilier municipal din partea PAS.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă.

„Noi, cei patru consilierii care am decis să plecăm în Parlament nu vom renunța sub nici o formă să ne implicăm în problemele Chișinăului și a chișinăuenilor. Planificăm să avem o conlucrare foarte strânsă cu consilierii municipali PAS care rămân, în special pe dimensiunea legislativă. Din postura de deputați ne propunem ca în termeni foarte restrânși să venim cu niște intervenții pe domeniul legislativ, în special, în ceea ce ține de urbanism și arhitectură”, a declarat Alexandr Trubca.

Amintim că, potrivit legii, consilierii municipali au la dispoziție în jur de 30 de zile pentru a decide dacă renunță la mandatul de consilier în Consiliul municipal Chișinău și dacă acceptă sau nu funcția de deputat, pe un termen de patru ani, în viitorul Parlament al Republicii Moldova.

PAS a obținut 63 de mandate la alegerile parlamentare din 11 iulie.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate