Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.3873%
 • USD
  17.8563
  -0.1254%
 • RUB
  0.2450
  -0.2041%
 • RON
  4.3040
  -0.3927%
 • UAH
  0.6631
  -0.5127%

VIDEO „Nu votați steluțe, secere și ciocane”, îndeamnă moldovenii liderul PRO Moldova! Candu: Nimeni nu merită votul

08 Iul. 2021, 11:45
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Iul. 2021, 11:45 // Politica //  Tatiana Rusnac

„În mod normal niciun concurent electoral nu ne merită votul. Fiecare a venit cu tot felul de aberații și promisiuni năstrușnice și neadevărate, dar trebuie să mergem la vot și vă îndemnăm să mergeți la vot”. Declarația a fost făcută de către liderul PRO Moldova, Andrian Candu, într-un briefing de presă.

Potrivit lui Candu, alegătorii ar trebui să dea preferință partidelor de dreapta, ci nu celor de stânga.

„Niciun concurent electoral nu a venit cu o viziune și nu a răspuns provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova… Vă îndemnăm să mergeți la vot, să o faceți responsabil, să alegeți partide prooccidentale cu adevărat veritabile, cu cei în care aveți încredere și dați o ultimă speranță de schimbare și votați cu CAP… Cu siguranță nu votați partidele de stânga sau pro rusești, nu votați steluțe, secere, ciocane și nu votați pe toți ceilalți care arată atât de urât, mizerabil, degradant”, a declarat Candu.

Amintim că, PRO Moldova a decis să nu se implice în actuala campanie electorală în calitate de concurent electoral.

Andrian Candu declara anterior că această campanie este mai curând o luptă de orgolii între doi actori politici, decât o concurență de proiecte de dezvoltare a țării ajunsă la 30 de ani de independență confuză, dezbinată și extrem de săracă.

În schimb, membrii formațiunii au început Campania Anti-Populism pentru a veni în suportul oamenilor acostați de promisiuni generoase din partea aspiranților la funcția de deputat.

Realitatea Live

05 Aug. 2021, 17:32
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
05 Aug. 2021, 17:32 // Societate //  Petru Beregoi

Magistrații Curții Constituționale (CCM) au recunoscut drept constituțional articolul 422 din Codul de procedură penală, în măsura în care, termenul de depunere a recursului ordinar de 30 de zile va începe să curgă de la data pronunțării deciziei integrale a instanței de apel. Astfel, Curtea a admis parțial sesizarea privind excepția de neconstituționalitate a articolului respectiv, ridicată de Dumitru Calendari, procuror-șef la a Procuraturii de circumscripție Cahul, într-un dosar pendinte la Curtea Supremă de Justiție.

Într-un briefing de presă de după pronunțarea deciziei, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a declarat că, CCM a observat că, în ipoteza în care prevederile contestate ar fi interpretate în sensul începerii curgerii termenului de la data pronunțării dispozitivului deciziei, atunci persoana ar fi pusă în situația de a aștepta pronunțarea deciziei integrale motivate. Doar așa și-ar putea motiva cererea de recurs astfel încât să fie respectate cerințele impuse de legislația procesual-penală.

Dacă persoana ar vrea să formuleze un recurs împotriva deciziei, ea nu ar putea să-și fundamenteze cererea, pentru că nu i-au fost aduse la cunoștință motivele care au stat la baza deciziei.

Curtea a constatat că pot apărea situații în care decizia integrală a instanței de apel să fie pronunțată după 30 de zile de la data pronunțării dispozitivului. Astfel persoana nu ar putea depune o cerere motivată în termen de 30 de zile impus de articolul 422 din Codul de procedură penală. În consecință, recursul declarat peste acest termen poate fi declarat inadmisibil.

Procurorul-șef al Procuraturii de circumscripție Cahul, Dumitru Calendari, a remarcat că norma juridică, care reglementează termenul de declarare a recursurilor trebuie să prevadă unele exigențe de stabilitate, previzibilitate și claritate. Neindicarea termenului de la care începe decurgerea termenului de recurs ordinar determină o stare de incertitudine juridică.

Hotărârea CCM este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată