Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

VIDEO „Suntem cetățeni și suntem capabili de acțiuni”! Mark Tkaciuk despre rezultatele campaniei electorale

09 Iul. 2021, 18:44
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
09 Iul. 2021, 18:44 // Politica //  Tatiana Rusnac

Partidul Acțiunii Comune „Congresul Civic” a tras linia și a făcut totalurile campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Liderul formațiunii, Mark Tkaciuk, într-o adresare către alegători, a declarat că pentru formațiunea pe care o conduce această campanie se încheie pe o notă pozitivă,întrucât partidul a reușit să formeze o echipă puternică.

Chiar de la începutul filmulețului, aspirantul la funcția de deputat susține că, timp de zece ani, în Moldova a fost devalorizată valoarea culorii roșie, care, dintr-un simbol al luptei și dreptății, a început brusc să provoace agresiune în rândul concetățenilor.

A explicat și de ce se întâmplă asta.

„În ultimii ani, unii„ tovarăși ”au reușit să obțină un efect incredibil. Drapelul și culoarea luptei pentru drepturile oprimaților și defavorizaților au ajuns să fie asociate cu ceva exact opusul. Chiar și în timpul numeroaselor noastre întâlniri cu oameni, la început „nu am dat notițe” și nu am putut răspunde la întrebarea – de ce nu putem trece? Se pare că multe cuvinte și-au pierdut sensul original și autentic – conștiință, dreptate, sinceritate, voce, alegeri. Marea majoritate a oamenilor au impresia că politica nu este doar o afacere murdară, ci este apoteza tuturor celor mai rele care caracterizează o persoană. Iar politicienii i-au convins pe oameni de acest lucru. Inclusiv pe cei care participă astăzi la alegeri”, spune Tkaciuk.

În aceeași adresare video, Tkachuk susține că are și un moment memorabil din această campanie electorală. S-a întâmplat chiar la Marșul incoruptibilului organizat la Chișinău.

„Când am început să chemăm oamenii la Marșul incoruptibil – să ieșim, să arătăm că suntem cetățeni, că suntem capabili să ne organizăm – probabil toți cei care au ieșit au crezut, inclusiv organizatorii, că vom fi foarte puțini dintre noi. Am ieșit și s-a dovedit că suntem mii. Și cuvântul cheie care a lovit, care a ajuns la alegători, la oameni, la cetățeni, a fost cuvântul vis. Unul dintre bannerele noastre scria: „Visul nu este de vânzare”. Se pare că acest cuvânt nu a atins mâinile tuturor celor care au tranzacționat dreptate socială, drept, statalitate moldovenească, democrație, lupta împotriva corupției și alte cuvinte foarte importante care și-au pierdut sensul”, a mai adăugat candidatul.

Campania se încheie în mod constructiv, deoarece oamenii sunt încă uniți de un vis, de asta mai e convins politicianul.

„Nu mă îndoiesc că începând cu 12 iulie vom începe împreună să ne transpunem visele în realitate, într-o realitate constructivă. Există motive foarte bune pentru aceasta. Și aceste motive sunteți voi, dragi, dragi prieteni, colegi, tovarăși și, desigur, alegători. Vă mulțumesc tuturor pentru tot ce s-a întâmplat în aceste lungi, lungi 45 de zile”, a conchis acesta.

În încheiere, Tkaciuk a ținut să mulțumească alegătorilor și a promis că, imediat după alegeri, oamenii vor începe să redescopere semnificația unor concepte precum sinceritatea, alegerile, democrația și Republica Moldova.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 20:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
02 Aug. 2021, 20:19 // Societate //  Cristina Vlah

După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități.

Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case și clădiri din raioanele: Criuleni, Orhei, Anenii Noi și Ștefan Vodă.

Echipele de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție au intervenit și efectuează lucrări de restabilire a serviciului.

Totodată, populația, agenții economici și a autoritățile publice sunt atenționate ca în caz de rupturi de conductor să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva electrocutărilor:

– ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci;

– marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi asigurați paza acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

– nu interveniți în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

– supravegheați copiii și instruiți-i cu privire la regulile de securitate electrică și comportamentul pe durata situației de risc. Cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție;

Totodată, cetățenii sunt îndemnați ca în caz de orice e incident să informeze în regim de urgență operatorul de distribuție la telefonul Serviciului 24h: 022-43-11-11 sau la cel local, indicat în factură.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate