Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0%
 • USD
  18.1428
  0%
 • RUB
  0.1888
  0%
 • RON
  3.8869
  0%
 • UAH
  0.4912
  0%

VIDEO Urmează să crească pedepsele pentru fraude electorale. Recean: „Azi legislația este destul de tolerantă”

08 Iun. 2023, 19:47
 // Categoria: Politica // Autor:  Elena Putregai
08 Iun. 2023, 19:47 // Politica //  Elena Putregai

Guvernul urmează să crească pedepsele pentru fraude electorale. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean joi, 8 iunie curent, în cadrul conferinței de presă susținute la punctul Leova-Bumbăta. Oficialul a fost solicitat de fapt să ofere mai multe detalii despre modificarea Codului Penal și celui Contravențional, în urma căreia se vor pedepsi autorii conturilor false pe rețelele de socializare din Republica Moldova, el ținând să sublinieze subiectul „fraudelor electorale”.

„Avem obligația și necesitatea să curmăm aceste tentative în crește de personificare (cred că așa se numește termenul acesta) care permite fraude financiare, legate de carduri, de tranzacții comerciale și, respectiv, trebuie să creștem dramatic pedepsele, și să avem un mecanism de aplicarea a acestora”, a declarat Dorin Recean. „Sunt și alte categorii de încălcări pe care Guvernul urmează să crească pedepsele. Avem foarte multă lume implicată în fraude electorale și azi legislația este destul de tolerantă”, a continuat el.

Amintim că, și la ședința Guvernului de acum o zi, prim-ministrul i-a cerut ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, să țină cont de reglementarea fraudelor electorale. El i-a sugerat ca la următoarele modificări ale legislației să înăsprească pedepsele.

În perioada viitoare, cetățenii moldoveni își vor exprima dreptul la vot la alegerile locale de la toamnă. De asemenea, în 2024, vor avea loc alegeri prezidențiale, în contextul în care expiră mandatul de 4 ani al președintei Maia Sandu.

Realitatea Live

23 Sept. 2023, 20:00
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2023, 20:00 // În Lume //  Realitatea.md

Un pescar din Alaska a postat pe Facebook și Instagram imaginile unei capturi rare – un pește negru cu portocaliu care avea carnea albastră. Totodată, el a arătat schimbarea culorii cărnii după gătire.

Joe Chmeleck, proprietarul „The Lodge at Otter Cove” din Homer, Alaska, a prins un Greenling de stâncă (Hexagrammos lagocephalus) la finalul lunii trecute, potrivit informațiilor postate pe rețelele sociale, citate de Fox News.

„Am fost azi la pescuit și am prins un greenling de stâncă”, a scris el pe 28 august. „Carnea lui e albastră. Devine albă când o gătești. Natura este incredibilă”. El a spus ulterior că gustul cărnii este asemănător cu cel al cărnii de păstrăv.

Departamentul de Pescuit și Vânat din Alaska nu a reușit până acum să ofere recomandări legate de consumul acestor pești pentru că nu au fost adunate suficiente exemplare pentru a se testa nivelul de mercur al acestei specii.

Greenlingul de stâncă, denumit oficial Hexagrammos lagocephalus, este un pește marin găsit pe coasta de nord a Pacificului, din California până în Alaska.

Potrivit Departamentelor de Pescuit și Vânat din Oregon și Washington, Greenlingul de stâncă are solzi închiși la culoare și un model „pătat”, care poate fi roșu, maroniu, portocaliu sau verde, pentru ca peștele să se camufleze cu mediul înconjurător. Totodată, ambele agenții susțin că peștele are gura și carnea de culoare albastră sau albastră-verde.

Oamenii de știință nu sunt siguri care este motivul pigmenților de culoare în țesut, însă știu că acest colorit apare pentru că specia produce biliverdină, o secreție verde, arată fundația de cercetare marină Oregon Sea Grant.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală