A venit momentul ca Dorian Popa să plătească, după ce a fost prins conducând sub influența substanțelor interzise. În urmă cu doar câteva momente, artistul din România a aflat sentința pe care a primit-o în dosarul în care era acuzat că și-a condus bolidul sub influența drogurilor. La finalul anului trecut, a fost prins. Deși inițial a negat acest lucru, mai apoi și-a admis fapta și a cerut scuze în mod public pentru acțiunile sale, promițând că nu o să mai facă asta niciodată. În luna iulie, instanța a admis toate probele Parchetului și a dispus începerea procesului.
Se pare că pentru faptul că și-a recunoscut fapta, Dorian Popa a beneficiat de o pedeapsă redusă. Mai exact, magistrații au decis ca acesta să fie condamnat la opt luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pe o perioadă de doi ani. Ceea ce înseamnă că artistul nu va executa pedeapsa, ci timp de doi ani trebuie să nu comită o nouă infracțiune și să respecte dispozițiile instanței, scrie Cancan.
„Stabilește pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului POPA DORIAN-LAURENȚIU, (…), fără antecedente penale, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanîe psihoactive (infracţiunea din data de 27.10.2023). Amână aplicarea pedepsei de 8 luni închisoare stabilite prin prezenta pe un termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în decizia instanței.
De asemenea, Dorian Popa este obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte unele măsuri de supraveghere. Acesta trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov, la datele fixate; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă, dar și să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
Mai mult, Dorian Popa este obligat și la plata sumei de 1.600 de lei românești reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 1.500 de lei românești cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală și 100 de lei cheltuieli judiciare. Decizia nu este una definitvă și se poate ataca în termen de 10 zile.
„Atrage atenția inculpatului asupra consecințelor nerespectării măsurilor de supraveghere pe durata termenului de supraveghere și/sau a săvârșirii de noi infracțiuni, respectiv revocarea amânării aplicării pedepsei potrivit art. 88 C.pen. Obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.600 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 1.500 de lei cheltuieli judiciare din faza de urmărire penală și 100 de lei cheltuieli judiciare din faza camerei preliminare și de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunţată astăzi, 26.11.2024”, se mai precizează în sentință.