Curs valutar
 • EUR
  20.4507
  0.7628%
 • USD
  19.1603
  -0.0334%
 • RUB
  0.3280
  3.7805%
 • RON
  4.1336
  0.7717%
 • UAH
  0.6517
  -0.0307%

Majoritate parlamentară PSRM-PCRM. Renato Usatîi: Невозможно!

06 Iul. 2021, 22:50
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
06 Iul. 2021, 22:50 // Politica //  Cristina Vlah

Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, susține că o eventuală majoritate parlamentară formată a blocului socialiștilor și comuniștilor ar fi imposibilă. Și asta pentru că aceste formațiuni de stânga nu ar acumula după alegeri mai mult de 30-40 de mandate, informează Realitatea.md.

„Nevozmojno!, cum zice Dodon. Igor Nicolaevici, chiar dacă se ia cu Voronin și trag o pupătură, ei mai mult de 30% nu iau. Chiar dacă Pasha Voicu (n.r. Pavel Voicu, ministrul interimar de Interne) le dă pace să facă ce vor, chiar și dacă mai iau 10 voturi în plus – au 40. Nu cred că vor lua majoritatea”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Fiind întrebat dacă ar fi dispus să facă o coaliție parlamentară cu cei din blocul BECS (Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor), liderul Partidului Nostru a negat categoric acest lucru.

„Acum dvs mă acuzați… Eu acum, la ai mei 40 de ani, prin ce am trecut… și mama mea prin ce a trecut… Eu acum să mă duc cu Shor sau Dodon? Haideți să fim serioși…”, a reacționat Usatîi.

Menționăm, că duminică 11 iulie vor avea loc alegerile parlamentare anticipate, blocul condus de Renato Usatîi și cel a Comuniștilor și Socialiștilor fiind concurenți electorali.

Realitatea Live

24 Mai 2022, 21:56
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
24 Mai 2022, 21:56 // În Lume //  Realitatea.md

Duma de Stat rusă (camera inferioară a parlamentului rus) a adoptat marţi, în primă lectură, un proiect de lege care să permită închiderea în Rusia, printr-o simplă decizie a parchetului, a instituţiilor de presă străine acuzate de difuzarea unor informaţii considerate de autorităţile din Rusia drept mincinoase despre conflictul în Ucraina, informează AFP.

Duma a indicat că aceste media ar putea fi interzise în cazul difuzării unor informaţii vizând discreditarea forţelor armate ruse sau legate de introducerea de sancţiuni împotriva Rusiei.

Potrivit acestui proiect de lege, procurorul general sau adjuncţii săi vor avea dreptul de a retrage licenţa de difuzare a unei media dacă aceasta publică informaţii ce vor fi considerate „ilegale” sau „periculoase”.

Acreditările jurnaliştilor care lucrează pentru media străine ar putea fi de asemenea anulate, potrivit acestui text care urmează să fie adoptat în a doua şi a treia lectură de Dumă şi într-o lectură finală de Consiliul Federaţiei (camera superioară), informează Agerpres.

Într-un comunicat, Duma adaugă că proiectul respectiv de lege permite de asemenea închiderea sau limitarea activităţilor media în Rusia dacă autorităţile din ţara de origine a acestei mass-media comit acte neprietenoase faţă de media ruse în străinătate.

La începutul lunii martie, autorităţile ruse au adoptat două legi care sancţionează „discreditarea” în presă a forţele armate ruse şi difuzarea de „informaţii mincinoase” despre acestea, două delicte pasibile de pedepse grele care pot ajunge până la 15 ani de închisoare.

De la începerea războiului Kremlinului în Ucraina, media de stat ruse RT şi Sputnik au primit interdicţii de difuzare în Canada, Marea Britanie şi Uniunea Europeană, ceea ce sporeşte riscul de represalii împotriva redacţiilor din aceste ţări care lucrează în Rusia.

La 18 mai, Rusia a închis biroul din Moscova al radioteleviziunii canadiene CBC, în replică la interdicţia difuzării RT în Canada.

Săptămâna trecută, Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor, o organizaţie neguvernamentală cu sediul în SUA, a invitat autorităţile ruse să se renunţe la acest proiect de lege, apreciind că textul va facilita interzicerea arbitrară a mass-media şi va duce la o creştere a numărului de jurnalişti urmăriţi pentru difuzarea de informaţii.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală