Cu exerciţiile potrivite poţi să întăreşti musculatura, respectiv mușchii pectorali, şi să ai sâni mai fermi. Trebuie doar să faci cu regularitate aceste exerciţii prezentate mai jos, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
Ce cauzează sânii lăsați?
Știm cu toții că, de-a lungul anilor, gravitația are impact asupra corpului nostru, iar pieptul nostru nu face excepție. Cu toate acestea, există câțiva alți factori care pot accelera procesul. După îmbătrânire, următorul motiv cel mai frecvent pentru sânii lăsați este alăptarea. După alăptarea unui copil, pieptul își va pierde fermitatea și, de asemenea, își poate schimba forma.
O poziție inadecvată face mai mult decât să provoace dureri de spate. Dacă stați cocoșați de cele mai multe ori, nu vă oferiți sânilor suficient sprijin, permițându-le să se întindă și să se lase. Fumatul dăunează în mod special țesutului mamar. Provoacă pielea prematură și slăbirea structurii sânilor. Dacă sunteți fumător, lăsați-vă.
Flotări
Flotările rămân printre cele mai bune exerciţii care întăresc muşchii pectorali.
Ca să-ţi fie mai uşor, execută flotările cu genunchii pe sol şi picioarele încrucişate, iar palmele ţine-le cât mai depărtate de corp. Coatele se îndoaie în exterior pe măsură ce laşi corpul spre sol şi revin în poziţia iniţială la ridicare, potrivit exquis.ro.
Poziţia Arcului
Dhanurasana sau Poziţia Arcului lucrează muşchii umerilor, ai pieptului şi întinde foarte bine tot corpul.
Stai pe burtă, îndoaie genunchii şi apucă gleznele cu mâinile. Ridică simultan picioarele şi pieptul de pe sol, încercând să le duci către tavan. Capul se ţine ridicat şi pieptul se duce cât mai înainte. Genunchii sunt depărtaţi la nivelul umerilor în timpul ridicării.
Menţine poziţia timp de 30 de secunde, respirând şi inspirând pe nas. Repetă postura de 3 ori.
Gantere
Cu ajutorul unor gantere mici poţi să lucrezi foarte bine muşchii pectorali care ajută la susţinerea bustului.
Din poziţia stând drepţi cu ganterele în mâini, genunchii puţin flexaţi şi trunchiul aplecat puţin în faţă, inspiră şi ridică mâinile (cotul este puţin flexat şi antebraţele vor fi paralele cu solul).
Se fac două seturi de câte 12 repetări fiecare.
Poziţia Triunghiului
Trikonasana sau Poziţia Triunghiului lucrează musculatura pieptului, a picioarelor şi stimulează buna funcţionare a organelor abdominale.
Cu picioarele depărtate mai mult mult de nivelul umerilor, se orientează piciorul stâng în faţă la 90 de grade, iar dreptul se aduce la 45 de grade în interior. Ambii genunchi sunt perfect încordaţi. Se coboară braţul stâng către glezna piciorului, iar braţul drept se întinde către tavan în linie dreaptă cu cel de jos. Privirea merge către tavan şi braţul drept.
Menţine postura timp de 30 de secunde şi repetă pentru cealaltă parte.
Plank
Începe din poziţia de flotări, cu picioarele depărtate fără a depăşi linia şoldurilor. Îndoaie braţele, astfel încât coatele să ajungă pe sol, iar greutatea corpului va fi susţină mai mult de coate. Împreunează palmele. Trunchiul şi posteriorul vor fi mereu în linie dreaptă, iar pe toate perioada exerciţiului abdomenul trebuie menţinut încordat.
Menţine această postură cât de mult poţi, pornind de la 50 de secunde la 2-3 minute.
Pentru a prelungi timpul în care menţii postura corect este recomandat să faci acest exerciţiu zilnic, încercând să măreşti gradual menţinerea posturii. Astfel că, la un moment dat pentru a lucra şi mai mult musculatura vei reuşi să menţii postura în timp ce ridici un picior sau o mână, fără să laşi deloc trunchiul sau posteriorul jos.