Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

Ana Racu, reprezentantul Comitetului ONU împotriva torturii, despre condițiile din închisorile moldovenești

18 Mart. 2021, 15:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Mart. 2021, 15:50 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

„Faptul că avem vizite destul de frecvente ale Comitetului European pentru prevenirea torturii, denotă că mai avem multe lucruri sistemice care trebuie schimbate, îmbunătățite, în tot ce înseamnă instituții rezidențiale, toate instituțiile în care omul este plasat prin custodia statului. Standartele de bază trebuie să fie asigurate în spațiile de detenție în egală măsură cu cele din libertate”. Declarațiile au fost făcute de către reprezentantul Comitetului ONU împotriva torturii în Republica Moldova, Ana Racu.

Potrivit reprezentantului Comitetului ONU împotriva torturii în Moldova, în prezent, condițiile materiale de detenție primează. Totuși, în ultimii 15 ani, în sistemul penitenciar, pe alocuri au fost înregistrate și progrese. S-au făcut reparații în serviciile medicale aproape în fiecare instituție penitenciară. „Faptul că nu sunt atât de multe cazuri de COVID denotă că există un efort și o încercare de a face față pandemiei din resursele care sunt”, a precizat Ana Racu.

„Din cauza arhitecturii pe care o avem a spațiilor de detenție, numit și gulag, pe care l-am moștenit, avem foarte puține penitenciare în care există celule, cele mai multe din sistemele de detenție au dormitoare și spații mari care nu permit nici intimitate pentru condamnat, nici respectarea standardului de metri pe care îl solicită Consiliul Europei. Aceste condiții nu oferă posibilitatea de a adapta unele programe și activități. În contextul pandemic, vizitele în penitenciare au fost interzise”, a mai adăugat activista.

Potrivit declarațiilor, nu mai există suprapopularea penitenciarelor enormă unde oamenii dorm pe rând, lucru existent 20 de ani în urmă.

Prin urmare, Ana Racu precizează că alte acțiuni care urmează să fie realizate în cadrul penitenciarelor sunt îmbunătățirea condițiilor de detenție, pregătirea personalului, dotarea cu personal medical, implementarea sistemului progresiv de executare a pedepsei.

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
16 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Life // Autor:  Petru Beregoi
16 Mai 2021, 17:35 // Life //  Petru Beregoi

Eva Braun a fost mult timp amanta secretă a lui Adolf Hitler. Braun și Hitler s-au căsătorit cu 40 de ore înainte ca cei doi să se sinucidă împreună la data de 30 aprilie 1945.

Eva Braun s-a născut la data de 6 februarie 1912 într-o familie bavareză din clasa de mijloc inferioară și a fost educată la Institutul Catolic pentru Tinere din Simbach-am-Inn, landul Bavaria.

Eva Braun l-a cunoscut pe Adolf Hitler în 1929, la vârsta de doar 17 ani. Pe atunci, Braun era angajată ca vânzătoare în magazinul lui Heinrich Hoffmann, fotograf și prieten al lui Hitler. Hoffmann l-a prezentat pe Hitler lui Braun drept „Herr Wolf”. Hitler a început la scurt timp să o curteze pe Braun, iar până în 1936 Braun se mutase în cabana dictatorului din Berchtesgaden.

Foarte puțini germani au știut de existența amantei Eva Braun

Eva Braun ducea o viață relativ izolată. Braun nu a avut nicio influență sau impact observabil asupra vieții politice a lui Adolf Hitler. Hitler nu i-a permis niciodată să fie văzută în public cu el sau să-l însoțească la Berlin. Drept rezultat, foarte puțini germani știau de existența amantei Eva Braun.

Nu există dovezi care să arate că relația dintre Adolf Hitler și Eva Braun a fost alta decât una normală, cu excepția faptului că plăcerile pe care ea i le-a oferit lui erau cele ale unei vieți domestice și relaxate, ci nu erotism.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr

Împotriva ordinelor sale, Eva Braun s-a alăturat lui Adolf Hitler la Berlin în aprilie 1945. În ciuda invazii sovietice iminente, Braun a decis să rămână alături de Hitler. În semn de recunoaștere pentru loialitatea de care a dat dovadă, Hitler a fost de acord să o ia de soție pe Braun. Eva Braun și Adolf Hitler s-au căsătorit în noaptea dintre 28 și 29 aprilie 1945.

Eva Braun și Adolf Hitler s-au sinucis împreună într-un buncăr subteran din Berlin la data de 30 aprilie 1945, în timpul invaziei sovietice. Deși există unele speculații în privința morții celor doi, Braun ar fi consumat o capsulă de cianură și Hitler s-a împușcat. Conform dorințelor lui Hitler, ambele cadavre au fost arse și îngropate.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso