Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

„Dacă tăceai, filozof rămâneai”! Despre cum AAC s-a expus pe marginea aterizării forțate a aeronavei Ryanair în Minsk

25 Mai 2021, 14:29
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
25 Mai 2021, 14:29 // Actualitate //  Realitatea.md

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a venit cu o poziție în contextul evenimentelor din Belarus privind aterizarea aeronavei Ryanair. Instituția susține că a convocat într-o ședință companiile naționale, care transportă pasageri și a recomandat operatorilor naționali să efectueze o analiză a riscurilor cu privire la survolarea în continuare a spațiului aerian Belarus.

În acest context, instituția nu a venit cu recomandări exacte, ci doar precizează despre riscuri, fără a indica care sunt acestea.

Suplimentar, „autoritatea a emis o circulară cu privire la desfășurarea repetată de către operatorii naționali a instruirii în partea ce ține de acțiunile personalului navigant în situații de criză”.

Realitatea.md amintește că țări precum Marea Britanie, Ucraina, dar și cele 27 de state ale Uniunii Europene au declarat că vor evita spațiul aerian Belarus pentru siguranța tuturor pasagerilor. De asemene, companii cu renume precum KLM, Air France, Lufthansa, SAS (Elveția), LOT (Polonia), Wizz Air, Air Baltic, Singapore Airlines renunță să mai zboare deasupra Belarusului.

Tot în acest context, liderii UE, reuniţi la Bruxelles, au decis luni seară să închidă spaţiul aerian al uniunii pentru avioanele din Belarus ca măsură de sancţionare a regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzat că a ordonat deturnarea unui avion de linie al companiei Ryanair ce efectua un zbor pe ruta Atena-Vilnius pentru a-l aresta pe jurnalistul Roman Protasevici.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 16:52
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
25 Iun. 2021, 16:52 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, cetățean din Republica Moldova, este cercetat de oamenii legii. Acesta ar fi fost depistat de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni cu un permis de conducere fals, procurat cu scopul de a se angaja ca şofer pe teritoriul U.E.

Potrivit informațiilor, acesta s-ar fi prezentat la frontieră pentru formalităţile de frontieră, ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, în portofelul bărbatului, un permis de conducere, cu însemnele autorităţilor din Polonia, cu datele de identificare şi fotografia bărbatului”, spune poliția română.

Astfel, cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Audiat, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unei persoane, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 150 de euro, cu intenţia de a se angaja ca şofer pe teritoriul U.E.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția „De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!